Lidl počeo gradnju velikog distributivnog centra kod Sarajeva

Dodajte komentar

Kompanija Lidl je u Lepenici, nadomak Sarajeva, počela sa izgradnjom velikog distributivnog centra. To je, kako saznaje Klix.ba, centar cijele operacije i ključni znak dolaska ovog trgovačkog giganta na novo tržište.

Budući distributivni centar nedaleko od autoputa, iz pravca Sarajeva prema Mostaru, se gradi na blizu 60.000 kvadratnih metara. Sarajevski portal piše da će ukupna investicija Lidla u BiH iznositi oko milijardu maraka, a trenutno na platnoj listi u BiH imaju 115 radnika.

Prije dvije godine Lidl je krenuo sa zapošljavanjem radnika i potragom za lokacijama širom Bosne i Hercegovine.

Plan u narednih nekoliko godina je da njihovi prodajni objekti budu prisutni u gradovima i opštinama u BiH koji imaju više od 30.000 stanovnika. Sa aspekta razvojnih planova, naglašeno je da bi kompanija Lidl u budućnosti mogla da otvori 2.000 novih radnih mjesta.

Lidl je svoj kapital u BiH u decembru 2022. godine udvostručio na skoro 100 miliona KM.

Iako svi s nestrpljenjem očekuju da kupuju u Lidlu u našoj zemlji, na to će još sačekati neko vrijeme jer Lidl sprovodi veliki broj operacija na terenu kako bi spremno otvorili vrata i dočekali sve kupce. Poznato je da kupuju zemljišta i nekretnine na više lokacija u BiH, grade distributivne centre, kreiraju mrežu i logistiku, te zapošljavaju radnike koji prolaze obuke njemačke kompanije.

Klix.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *