Mješovito na azijskim berzama, Wall Street pao četvrti dan za redom

Dodajte komentar

Azijski indeksi u petak bilježe mješovite pokazatelje, jer su investitori oprezni o zdravlju američkih regionalnih banaka i potencijalne nove krize u finansijskom sektoru.

MSCI indeks azijsko-pacifičkih berzi bio je oko 6.30 sati u plusu 0,7 odsto te na putu da nadoknadi gubitke iz protekla dva dana.

Istovremeno, južnokorejski Kospi bio je u minusu 0,02 odsto, a šangajski SSE 0,7 odsto, dok je australski ASX ojačao 0,3 odsto. Japansko tržiše i dalje je zatvoreno zbog praznika.

Na Wall Streetu su u četvrtak berzanski indeksi pali četvrti dan zaredom, što je najviše posljedica novog pritiska na nekoliko regionalnih banaka. Najviše je juče pala, više od 50 odsto, cijena dionice PacWest Bancorpa, nakon vijesti da poslovodstvo razmatra strateške opcije, uključujući i prodaju, s obzirom na pogoršanu finansijsku situaciju.

Cijene dionica američkih regionalnih banaka oštro su pale ove sedmice nakon kolapsa First Republic banke tokom vikenda, jer je to pojačalo zabrinutosti investitora oko potencijalne nove krize u finansijskom sektoru.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *