Još jedna liderska pozicija za kompaniju One: Najbolji poslodavac po mjeri djece i porodice u Crnoj Gori

Dodajte komentar

One Crna Gora je prva kompanija u Crnoj Gori koja je proglašena je za Najboljeg poslodavca po mjeri djece i porodice. Ova prestižna nagrada Asocijacije menadžera Crne Gore ustanovljena je po kriterijumima UNICEF-a i prvi put se u saradnji sa njegovim predstavništvom dodjeljuje nekom poslodavcu u našoj zemlji.

Na svečanoj dodjeli godišnje nagrade najuspješnijih menadžera, preduzetnika i poslodavaca u 2022. godini, koja je održana juče u organizaciji Asocijacije menadžera Crne Gore nagradu je prvom čovjeku kompanije One Branku Mitroviću uručio šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Huan Santander. Pored ove, specijalno priznanje Asocijacije menadžera za doprinos menadžmentu i uvođenju kompanijskih standarda po mjeri djece i porodice Mitroviću je uručio premijer Crne Gore Dritan Abazović.

Tokom prethodne gotovo tri decenije, sa kompanijom One nije počela samo mobilna revolucija u Crnoj Gori, već je paralelno sa razvojem mreže gradila i uvodila najbolje prake u oblasti djece i porodice u poslovnom svijetu. Zato ne čudi nagrada koju im je tim povodom dodijelila Asocijacija menadžera Crne Gore.

“U kompaniji One vjerujemo da se u poslovanju ne bi trebalo isključivo voditi profitom, već i brigom za zaposlene i njihove porodice. Smatramo da je važno stvoriti kulturu u kojoj zaposleni ne osjećaju da se moraju boriti između posla i porodice, već da imaju podršku u oba aspekta života.,” kazao je prvi čovjek kompanije One Branko Mitrović na svečanoj ceremoniji.

Šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Huan Santander tom prilikom je poručio da javni i privatni sektor mogu pomoći ekonomskom rastu Crne Gore kroz stvaranje radnog okruženja koje podjednako podržava žene i muškarce.

“Čestitam kompaniji One na nagradi za najboljeg poslodavca i želim da vas ova nagrada inspiriše da još više investirate u kreiranje radnog okruženja po mjeri porodica. Vjerujem da će i druge kompanije slijediti vaš primjer i time učiniti Crnu Goru boljom domovinom za svako dijete i porodicu,” kazao je Santander.

Ovom prilikom, Santander je apelovao da se zakonom omogući da majke i očevi u Crnoj Gori istovremeno koriste roditeljsko odsustvo kako bi se svakom djetetu obezbijedila kvalitetna porodična briga odmah po rođenju.

Svečanoj ceremoniji uručenja nagrada prisustvovala je i Iboja Gotardi, izvršna direktorica ljudskih resursa u 4iG Grupi, koja je vlasnik kompanije One.

Direktorica ljudskih resursa u kompaniji One Biljana Radusinović poručila je da njegovanje potencijala zaposlenih predstavlja jedan od osnovnih stubova njihove strategije ljudskih resursa.

“Veoma smo posvećeni stvaranju radnog okruženja koje podržava ravnotežu između posla i porodice, i omogućava zaposlenima idealne uslove da se razvijaju na profesionalnom i ličnom nivou. Vjerujemo da je uspostavljanje podrške za porodice naših zaposlenih ne samo etički i moralno ispravno, već i ključno za uspjeh naše kompanije,” kazala je Radusinović.

U kompaniji One više od polovine kolektiva čine žene, a njih 44 odsto nalazi se na upravljačkim pozicijama. Položaj žena u porodici i radnom okruženju jedna je od esencijalno značajnih tema za kompaniju One, zbog čega u kontinuitetu insistira na podršci i njihovom osnaživanju.

Ponosni na svoju korporativnu kulturu iz kompanije One poručuju da su zaposleni njihova  najveća vrijednost i da podrška njihovim porodicama i djeci pripada njihovoj zajedničkoj priči. Ta priča, kažu, ima cilj da traje i da sve ono što One predstavlja u poslovnom smislu, savršeno dopuni zajedništvom i porukom da možemo da računamo jedni na druge.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *