Instabulska berza otvorena za pomoć u razvoju crnogorskog tržišta kapitala

Dodajte komentar

Istanbulska berza spremna je da kroz transfer znanja, iskustava i tehnologija, pomogne Montenegroberzi i razvoju crnogorskog tržišta kapitala, saopšteno je na sastanku pomoćnik generalnog direktora Istanbulske berze Güzhan Gülay sa guvernerom Centralne banke Crne Gore Radojem Žugićem.

“Prepoznajući potencijal za snažniji razvoj tržišta kapitala, Istanbulska berza, kao trenutno najveći akcionar Montenegroberze sa pravom upravljanja, želi da pomogne Crnoj Gori na tom putu”, dodao je Gülay.

Sagovornici su se saglasili u ocjeni da Turska i Crna Gora imaju veoma dobre odnose i ekonomsku saradnju u usponu. Turski investitori su sve više zainteresovani za ulaganje u Crnu Goru, što potvrđuju i podaci o stranim direktnim investicijama iz ove zemlje. Prema preliminarnim podacima, ukupan priliv stranih direktnih investicija iz Turske u 2022. godini iznosio je 78 miliona eura.

“Guverner Žugić upoznao je sagovornike sa stanjem u bankarskom sektoru i aktivnostima koje CBCG sprovodi u pravcu snaženja finansijske stabilnosti. Sagovornici su izrazili očekivanje da će saradnja dviju zemalja u narednom periodu biti dodatno unaprijeđena i dogovorili nastavak komunikacije”, naveli su iz CBCG.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *