Uručena godišnja priznanja AMM; Mandić: Nagrada najbolji pokazatelj dobro planiranog strateškog puta

Dodajte komentar

Asocijacija menadžera Crne Gore (AMM) uručila je nagrade za najbolje biznis lidere i liderke u 2022. godini i to u 11 kategorija. Tim povodom, predsjednik AMCG Budimir Raičković čestitao je dobitnicima i poručio da su svojim rezultatima zaslužili priznanja.

“Vjerujem da ćemo u narednom period zajednički uraditi sve da Crna Gora bude ono što treba, ne najjača ekonomska destinacija već destinacija gdje će građani i privreda imati pristojne uslove za život”, rekao je Raičković.

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović istakao je značaj dobrog upravljanja za ekonomski razvoj u Crnoj Gori.

“Crna Gora još pati od deficita dobrog upravljanja. To potvrđuju relevantni indeksi Svjetske banke i Evropske banke za obnovu i razvoj. Crna Gora mora još snažnije da prigrli proces pristupanja Evropskoj uniji. Evropski životni standard u našoj zemlji može biti postignut mnogo ranije od onog što je predviđeno”, rekao je Milatović.

Otvarajući ceremoniji uručenja nagrada, premijer Dritan Abazović čestitao je svim lauretima i pozvao ih da zajedno rade kako bi što prije Crna Gora dostigla standard zemalja Evropske unije.

“Siguran sam da će do 2030. godine Crna Gora biti poželjna zemlja za život. Naša zemlja se priprema za rekordnu sezonu. Zahvaljujući vašem učinku i spremnosti da se prilagođavate novim okolnostima Crna Gora je uspjela da položi važan ispit”, rekao je Abazović.

On je direktorici M-tel Crna Gora Tatjani Mandić uručio priznanje za menadžerku godine u velikim preduzećima. Mandić je tom prilikom istakla da je “nagrada najbolji pokazatelj dobro planiranog strateškog puta” kompanije na čijem je čelu.

AMM nagrade za najbolje biznis lidere i liderke u prošloj godini uručene su i laureatima u još 10 kategorija.

Nagradu za menadžerku godine u velikim preduzećima dobila je Tatjana Mandić, direktorica M-tel Crna Gora.

Nagrada za preduzetnika godine uručena je Blagoti Radoviću vlasniku kompanije “Zetagradnja” i Gojku Bajoviću, osnivaču i generalnom direktoru kompanije “Okov”.

Menadžerka godine u oblasti korporativnog upravljanja je Ljilja Pižurica, izvršna direktorica kompanije “Neregelia”, dok je priznanje za menadžera godine u oblasti korporativnog upravljanja pripalo Nemanji Nikoliću direktoru “Hiltona”.

Menadžer godine u akcionarskim društvima je direktor “Sava osiguranja” Nebojša Šćekić i direktor kompanije “Jugopetrol” Vasilis Panagopulos.

Menadžer godine u srednjim preduzećima je Đorđije Goranović, osnivač i izvršni direktor “Mesne industrije Goranović” iz Nikšića.

Za menadžera godine u mikro preduzećima nagrađen je Ivan Šoć direktor “Five Group”.

Miloš Klikovac izvršni direktor kompanije “Klikovac” dobio je nagradu za mladog menadžera godine.

Za menadžera godine u malim preduzećima nagrađeni su Božidar Jokić vlasnik “Farme Martinići” i Vladan Tabaš osnivač i izvršni direktor podgoričkoj “Čikom”.

Nagrada za životno djelo pripala je Vlastimiru Goluboviću, osnivaču kompanije “Veletex”.

Priznanje Naj-poslodavac po mjeri djece i porodice je kompanija “One Crna Gora”, dok je najbolja institucija za obrazovanje i edukaciju menadžera Elektrotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *