Donacije specijalnoj bolnici u Brezoviku i Institutu za bolesti djece

Dodajte komentar

Universal Capital Banka uručila je invalidska kolica i higijensku opremu neophodnu za nesmetano svakodnevno funkcionisanje specijalnoj bolnici za plućne bolesti “Dr Jovan Bulajić” u Brezoviku. Banka je donirala i značajna novčana sredstva Institutu za bolesti djece u cilju organizacije odlaska naših ljekara na edukaciju u Great Ormond Street Bolnicu u Londonu.

Iz Universal Capital Banke ističu da su donacije nastavak društveno odgovomog odnosa ove kompanije prema zdravstvenom sistemu Cme Gore.

“Prevashodni cilj bio je što prije odgovoriti na potrebu specijalne bolnice u Brezoviku, ali i neka vrsta apela na solidamost svim drugim privrednim društvima da ne zaborave na one koji su uvijek tu za nas.
Znamo koliko su ljudi koji brinu o našem zdravlju važni i svjesni smo značaja koji za medicinu predstavlja kontinuirana edukacija i osposobljavanje i zbog toga smo srećni što smo u mogućnosti da damo makar simboličan doprinos koji će uticati na stvaranje boljih i savremenijih uslova u cmogorskom zdrastvenom sistemu.

“Nakon izbijanja COVID pandemije društveno odgovorne aktivnosti Universal Capital Banke su najvećim dijelom bile usmjerene ka zdravstvenom sistemu, a to ostaje fokus banke i u ovoj godini”, izjavila je Ozana Popović, PR menadžer Universal Capital Banke.

Dražen Mijanović, načelnik Poliklinike izjavio je: Ovim putem želim da se zahvalim, kako u svoje, tako i u ime svih zaposlenih na Poliklinici Specijalne bolnice za plućne bolesti “Dr Jovan Bulajić” u Brezoviku.

Donacijom Universal Capital Banke značajno nam je olakšan rad sa teškim pacijentima, a samim pacijentima je omogućeno da brze i komfomije dobiju dostupne dijagnostičke i terapijske usluge u nasoj ustanovi.

“Saradnja sa Great Ormond Street bolnicom u Londonu započeta je 2018. godine, u vidu dolaska profesora iz GOSH-a u našu ustanovu, sada se nastavlja i to u vidu mogućnosti edukacije našeg kadra u pomenutoj bolnici u Londonu. Za ovaj projekat dobili smo znacajna sredstva i od Universal Capital Banke. Neizmjemo smo zahvalni na ukazanoj donaciji.Smatramo da ovaj projekat ima veliki medicinski, edukativni ali i finansijski benefit za nas zdravstveni sistem.Ovo je šansa i da budemo prepoznati kao vodeći zdravstveni centar u regionu.Upoznavanje sa kolegama, ostvarivanje dalje saradnje, razmjena znanja
i iskustava je od nemjerljivog doprinosa za jačanje nas kao tima zaključila je dr Marić i istakla da je timski rad neophodan za uspješan i kvalitetan ishod”, kazala je načelnica Odjeljenja dječije urologije IBD-a dr Irena Marić.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *