Abazović: Cilj da Aman kao brend ne odustane od Crne Gore

Dodajte komentar

Predsjednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović prisustvovao je svečanoj dodjeli nagrada Asocijacije menadžera Crne Gore za najbolje biznis lidere i liderke u 2022. godini. Tom prilikom je odgovarao na novinarska pitanja. Komentarisao je preuzimanje trajektne linije Kamenari-Lepetane koja je do skora bila u vlasništvu Pomorskog saobraćaja braće Ban.

“U susret parlamentarnim izborima se želi umanjiti značaj preuzimanja trajektne linije od strane države. Cilj je da počnemo da naplaćujemo uslugu kada budemo vidjeli finasijske efekte. Građani su htjeli bolju uslugu, a da bi imali bolju uslugu moramo imati više brodova, stoga ćemo imati svoju flout,” kazao je Abazović.

Ipak ističe da će procedura plovila biti zahtjevna, te ukazao da ljudi idu u inostranstvo kako bi izbjegli takvu komplikovanu proceduru.

Komentarisao je i najave da će se ove sezone otvoriti Aman resorts na Svetom Stefanu.

“Nama je cilj da Aman kao brend ne odustane od Crne Gore, to je bio cilj jučerašnjeg razgovora sa njihovim direktorom. Svako ko želi da radi fer biznis je dobrodošao, naročito međunarodni partneri,” kazao je premijer.

Otkrio je da su u saradnji sa Opštinom Budva, JP Morsko Dobro i menadžmentom Aman Resort-a ostvreni benefiti za mještane Svetog Stefana i ostale posjetioce, koji prije nisu bili uspostavljeni.

“Biće više mobilijara za goste koji nisu smješteni u hotelu na Svetom Stefanu, koji će biti besplatan, biće bolje regulisana parking mjesta, Radi se na tome da jedan put koji je bio problematičan osposobi da usmjerava saobraćaj kako bi se stvarale manje gužve. Van sezone će sve biti otvoreno za posjetioce,” najavio je premijer.

Media Biro

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *