“Spriječiti propast Svetog Stefana”

Dodajte komentar

Mjesna zajednica Sveti Stefan već tri godine ima problem sa zakupcem ovog grada-hotela Petrosom Statisom i pokušava izvojevati dogovor u obostranom interesu, saopštio je predsjednik ove MZ Vladislav Mitrović.

“Tome je svjedok i budući predsjednik Jakov Milatović, sa kojim smo se sastajali nekoliko puta povodom ovog pitanja. Međutim, Statis je na naše predloge i pozive ostao gluv, jer im je jedini cilj bio naplatiti 100 miliona od države i izaći iz ovoga punih džepova, izbjeći ruku pravde, odnosno odgovaranje pred nad ležnim institucijama zbog štete koju su nanijeli i državi i lokalnom stanovništvu”, kaže Mitrović.

On navodi i da je zakupac dužan mnogo više od tih 100 miliona, jer su uspjeli da unište najveći dragulj i jedno od najprofitabilnijih preduzeća.

“Sveti Stefan, osvajač najprestižnije svjetske nagrade “Zlatne jabuke” davne 1972. godine, sinonim luksuza, gdje su boravili najprestižniji gosti svjetskog džet seta, postojao je i prije dolaska ovih stručnjaka koji bi da upravljaju njime iz Londona, takoreći “na daljinski”, a što im sigurno neće poći za rukom, jer nije moglo ni većima, ni jačima od njih”, kazao je Mitrović.

Ističe i da je Statisova ideja kako prodati nacionalno blago što jeftinije i pribaviti imovinsku korist svojim nalogodavcima. Što se tiče kapije, nisu je srušili čelnici Opštine Budva već omladina Svetog Stefana, nezadovoljna ,,maćehinskim’ odnosom zakupca prema lokalnom stanovništvu.

“Svi smo svjedoci kako je na kraju dokazano da je kapija nelegalno stajala tu svih 15 godina. Još jednom pozivam Vladu na čelu sa premijerom Dritanom Abazovićem da odvoji vrijeme i zajedno sa nama i ovom grupacijom sjedne za sto dok ne bude prekasno. Napominjem da nikome u Crnoj Gori, a i šire, Sveti Stefan ne može biti bliži od nas koji smo ga izgradili i živimo tu, i to je pitanje gdje sa nama ne postoji opcija trgovine, već isključivo dogovora i poštovanja onoga ko hoće da poštuje zakone države i mještane koji žive tu”, zaključuje Mitrović.

Dan

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *