Raiffeisen banka objavila: Završeno pripajanje RBA banke

Dodajte komentar

Beogradska Raiffeisen banka ozvaničila je danas završetak pravnog i operativnog pripajanja RBA banke, koje je započeto akvizicijom 100% akcija bivše Credit Agricole Srbija u aprilu prošle godine.

Počev od 3. maja 2023. godine, dvije banke poslovaće kao nova, integrisana i velika Raiffeisen banka a.d. Beograd.

„Današnji dan, kada započinjemo poslovanje kao još snažnija, veća i udružena banka, predstavlja i početak jednog novog poglavlja – za nas, ali i za naše klijente. Njima će od sada biti na raspolaganju „najbolje iz obije banke“: još veća mreža filijala širom Srbije, unaprijeđeno korisničko iskustvo, bankarstvo koje najsavremenije tehnologije kombinuje sa tradicionalnim znanjima i ekspertizom“, izjavio je predsjednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke Zoran Petrović.

Banka ističe da veliku zahvalnost za uspjeh projekta integracije duguje svom vlasniku, Raiffeisen Bank International-u, kao i regulatoru, Narodnoj banci Srbije, koja je pružila podršku i okvir za realizaciju ovog najvažnijeg poduhvata od početka poslovanja Raiffeisen banke u Srbiji 2001. godine.

Integrisana Raiffeisen banka povećala je svoje tržišno učešće u Srbiji na 12% odsto – prema podacima s kraja septembra 2022. Kreditni portfolio banke je dostigao vrijednost od preko tri milijarde eura, depozitni potencijal preko 4,5 milijardi eura, dok je baza aktivnih klijenata premašila broj od million korisnika.

Banka nastavlja da uslugu klijentima pruža na ukupno 139 lokacija širom zemlje, uz povećan broj bankomata koji je premašio 300 uređaja. Zahvaljujući kvalitetu digitalnih servisa i najmodernijim bankarskim rešenjima, klijenti koji su do sada poslovali sa RBA bankom, na raspolaganju će imati višenamjenske uređaje ili „pametne bankomate“ za obavljanje različitih transakcija, i to 24 časa, 7 dana u nedjelji. Bogata ponuda inovativnih digitalnih rješenja u segmentu stanovništa i privrede, te potpuno onlajn proizvodi i usluge (otvaranje računa, odobrenje kredita i sl), takođe će doprinijeti njihovom poboljšanom korisničkom iskustvu.

S druge strane, dosadašnja RBA banka u integrisanu banku donosi bogato iskustvo i ekspertizu u poslovanju sa agro segmentom, u kome je jedan od lidera na tržištu tokom proteklih godina. Udružena Raiffeisen banka nastaviće da razvija poslovanje u ovoj oblasti, te da dalje unaprjeđuje ponudu za poljoprivredu – velike agro kompanije, ali i mala poljoprivredna i porodična gazdinstva.

Danas

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *