Globalni obim trgovanja bitkoinima se više nego prepolovio u aprilu

Dodajte komentar

Investitori u kriptovalute u aprilu su bili mnogo manje aktivni nego inače, navodi portal BitcoinCasinos  Istorijski gledano, april je mjesec koji investitorima donosi najveći prosječni mjesečni profit. Međutim, ove godine obim trgovanja svim ključnim kriptovalutama u aprilu, naprotiv, značajno se smanjio. Tako je mjesečni obim trgovine bitcoinom smanjen za oko 700 milijardi dolara – sa 1,2 triliona dolara u martu na 492,9 milijardi dolara u aprilu.

Obim trgovine bitkoinima pao je za 58%, uprkos činjenici da je 18. aprila kurs kriptovaluta dostigao 30,4 hiljade dolara, najviši od juna 2022. godine. Sa ovim pokazateljem, bitcoin se nalazi tek na 2. mjestu najtrgovanijih kriptovaluta u aprilu. Kako portal napominje, “značajan pad obima trgovine bitcoinima nakon naglog povećanja njegove stope može ukazivati ​​na to da investitori zauzimaju pristup čekanju i gledaju ili prenose svoj kapital u druge kriptovalute.”

Tether token je na vrhu liste kriptovaluta kojima se najviše trguje. Ali čak i uz to, investitori su bili mnogo aktivni: Tetherov obim trgovanja pao je za 38%, na 730,5 milijardi dolara, prema rezultatima. Ethereum token je zauzeo 3. mjesto po obimu trgovine — sa padom od 28%, na 230 milijardi dolara.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *