Apple za četiri dana privukao gotovo milijardu dolara depozita

Dodajte komentar

Apple je dobio gotovo milijardu dolara depozita na svoj novi visokoprinosni štedni račun u samo četiri dana, piše Forbes.

Proizvođač iPhonea pokrenuo je HYSA prošli mjesec, ponudivši svojim kupcima Apple Card prinos od 4,15%. Prvog dana lansiranja, Apple je dobiogotovo 400 miliona dolara u depozitima. Takođe, Appleov visokoprinosni štedni račun privukao je čak 990 miliona dolara depozita u prva četiri dana od lansiranja.

Uspješno lansiranje dodatno je istaklo sposobnost Applea da dodatno unovči svoju iPhone korisničku bazu koja ima više od milijardu ljudi.

S više od 240.000 visokoprinosnih štednih računa otvorenih u prva četiri dana od lansiranja, to predstavlja samo 0,002% Appleovih američkih korisnika iPhonea, na osnovu nedavnih procjena baze te kompanije.

Apple je prošlog mjeseca pokrenuo štedni račun s visokim prinosom jer sve više potrošača želi da iskoristi prednosti okruženja visokih kamatnih stopa.

Štedni račun dostupan je korisnicima Apple Card preko partnera, Goldman Sachsa, i nudi prinos od 4,15% bez minimalnih depozita, zahtjeva za minimalnim stanjem i bez naknada.

Iako Appleov početni prinos od 4,15% nije najveći za štedni račun visokog prinosa, postoji nešto što Apple nudi što malo ko: pogodnost. Barem za korisnike iPhonea koji već imaju Apple Card, jer se štedni račun integriše u aplikaciju Wallet na iPhoneu.

Ogroman opseg u kojem Apple uživa, u kombinaciji s pogodnošću koju može ponuditi svojim klijentima, nešto je na čemu sada vjerovatno zavide mnoge banke, pošto je nedavni kolaps First Republic Bank uzdrmao sektor i doveo u pitanje ukupnu stabilnost bankarskih institucija za koje su nekada smatralo da su relativno sigurne i stabilne.

SEEbiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *