Počinje nova sezona velikog takmičenja Telekom eSports Championship S02!

Dodajte komentar

Prijave za takmičenje koje drugu godinu zaredom organizuju Crnogorski Telekom, Hrvatski Telekom i Makedonski Telekom otvorene su do 30. aprila, a novina je da ove godine u takmičenju osim igrača iz Crne Gore, Hrvatske i Sjeverne Makedonije, mogu učestvovati i igrači iz drugih država Evropske Unije, Velike Britanije i Švajcarske.

Na turnir se možete prijaviti na stranici esports.telekom.com, a sve detalje o turniru pratite na telekom.esports Instagramu i Facebooku.

Takmičari će odmjeravati snage u tri igre – Counter-Strike: Global Offensive, FIFA23 i League of Legends – a cilj takmičenja nije isključivo igranje video igara, već povezivanje mladih širom Evrope i svijeta, bez obzira na kulturološke razlike, iz kojih zemalja dolaze, koji jezik pričaju…

U prošlogodišnjem višemjesečnom takmičenju učestvovala su 1.366 igrača, a nagradni fond iznosio je 21.800 eura, što će biti slučaj i ove godine. Najbolji timovi koji se izbore za playoffs-e takmičiće se protiv najboljih CS:GO timova u regionu, a to su to su Velež Mostar, Klan RuR, Zero Tenacity i nemampojma.

Takmičenje počinje 15. maja i moći će se pratiti na Telekom eSports Twitchu, a finale će se uživo održati u Zagrebu 10. juna.

Ovo takmičenje drugu godinu zaredom pokazuje da su videoigre puno više od pukog igranja i nastoji da podstakne zajedništvo ljudi koji dijele ista interesovanja, i da stvori zajednicu koju odlikuju međusobno razumijevanje i podrška. Uprkos vjerovanju da se mladi sve manje druže i povlače u online svijet zbog novih tehnologija, Crnogorski Telekom kroz ovo takmičenje želi da razbije predrasude i pokaže da eSport povezuje ljude, podstiče izgradnju različitih vještina, socijalizaciju i gradi pozitivan osjećaj među učesnicima koji jedni drugima više nisu isključivo protivnici.

Turnir će pratiti vodeći regionalni influenceri Malajski Tapir, MarkoKC, Lobanjica, Idžo, Aryssa641 i Crni Ante, koji će kroz svoj sadržaj otvoriti teme o jednakosti, borbi protiv govora mržnje te brizi o sebi.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *