Počinju besplatne edukativne radionice na tri crnogorska univerziteta u Podgorici

Tri besplatne radionice namijenjene mladima od 15 do 30 godina biće održane u Podgorici od 25. aprila do 3. maja na tri crnogorska univerziteta, saopštili su organizatori.

Svi zainteresovani da prate ove događaje treba da se prijave putem OVOG ONLINE FORMULARA na kome će pronaći i sve potrebne informacije. Predavanja će biti održana u saradnji s univerzitetima Crne Gore, Donja Gorica i Mediteran.

Ovi edukativni događaji koji se realizuju u više od 20 crnogorskih gradova, u sklopu najvećeg evropskog programa podrške društvenom preduzetništvu mladih Social Impact Award (SIA) imaju za cilj da učesnike informišu o društvenom preduzetništvu i dobiju smjernice kako da kreiraju ideju i prijave se na SIA takmičenje.

Tri pobjednička tima očekuje i početni kapital za realizaciju ideje od 1.500 eura, zatim mentorska podrška i prilika da stečena znanja i vještine predstave na internacionalnom SIA Samitu koji se ove godine održava u Beogradu. Svi zainteresovani svoju ideju mogu prijaviti do 31. maja putem OVE APLIKACIONE FORME na SIA veb sajtu.

SIA predstavlja najveći evropski program podrške društvenom preduzetništvu mladih koji su 2009. godine pokrenuli Impact Hub Vienna u partnerstvu sa Erste Fondacijom i Univerzitetom za biznis i ekonomiju u Beču. U Crnoj Gori ga realizuje NVO Centar za omladinsku edukaciju uz generalno pokroviteljstvo podgoričke Erste banke, Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja, Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore, Five Grupe, Mtela i Glavnog grada Podgorice.

Check Also

Generacija Z na luksuz gleda potpuno drugačije i brendovi moraju da se prilagode

Prošlo je nekoliko godina otkako su se trgovci dijamantima, dragim kamenjem i uopšte nakitom najviše …

Leave a Reply

Your email address will not be published.