Lemon8, zamjena za zabranjeni Tik-tok ili još jedna aplikacija koju moramo imati

Dodajte komentar

Osvježenje koje stiže iz kompanije koja stoji iza Tik-toka posljednjih nedjelja postalo je izuzetno popularno. Broj korisnika aplikacije Lemon8 iz dana u dan raste dok se sve češće čuje pitanje – da li je riječ o potencijalnoj zamjeni za Tik-tok u slučaju potpune zabrane ili je stigla još jedna “obavezna aplikacija”.

Platforma u vlasništvu ByteDance, matične kompanije Tik-toka, lansirana je u Japanu 2020. godine. Njenih pet minuta počelo je da otkucava kada je počelo da se priča o djelimičnoj ili potpunoj zabrani Tik-toka, pa je tako, početkom aprila, Lemon8 samo u SAD zabeležio 650.000 preuzimanja.

Aplikacija je dostigla ukupno 17 miliona preuzimanja u svetu od lansiranja. Ovaj rast se nastavlja uprkos ograničenjima sa kojima se suočava sestrinska aplikacija Tik-tok.

Aplikacija Lemon8, čiji naziv je spoj riječi limun i broja osam, što na engleskom zvuči kao limunada, polako se probija i na teritoriji Velike Britanije, gde je stigla u februaru.

Lemon8 je opisan kao spoj Instagrama i Pinteresta i kao “mesto za mlade kreativce koji dele raznovrsne sadržaje” sa fokusom na proizvode i isticanje sadržaja iz određenih kategorija proizvoda uključujući modu, šminku, hranu i putovanja.

Objavljene fotografije uz istaknuti prateći tekst daju utisak naslovne strane magazina ili vizuelnog rešenja za reklame.

Dolazak na zapadno tržište dramatičan je potez za malo poznatu aplikaciju i sve ukazuje na to da je ovaj talas podržan plaćenim prisustvom pojedinih korisnika sa uticajem, piše portal TechCrunch.

Čini se, dakle, da kompanija ByteDance želi da progura Lemon8 na američkom tržištu, što bi mogao biti korak koji dolazi u pogrešno vrijeme.

Ili možda pak u idealnom momentu, ukoliko zabrana Tik-toka bude većeg obima i na taj način nova aplikacija obezbedi kompaniji prisustvo na američkom tržištu.

Kako je Insajder prošlog meseca izvjestio, ByteDance je plaćao pojedinim korisnicima da objavljuju sadržaj na mreži Lemon8, u okviru šireg plana za razvoj platforme.

Plaćanje autora sadržaja deo je promotivne akcije i takva taktika za pridobijanje novih korisnika nije retkost u svetu društvenih medija. Takođe, mnogi su podelili pozitivne utiske o aplikaciji na Tik-toku, što je dovelo do više preuzimanja nove aplikacije.

Do sada, veliki brendovi još nisu pohrlili ka aplikaciji. Pojavili su se lažni nalozi pojedinih brendova pošto Lemon8 trenutno nema mogućnost verifikacije.

Stručnjaci za marketing na društvenim medijima ističu da bi nova aplikacija i fokus koji usmjerava ka sadržaju koji generišu korisnici mogli da budu posebno korisni za mala preduzeća.

Izvor: RTS

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *