Sa aerodroma u Torontu nestao kontejner pun zlata vrijedan najmanje 13 miliona eura

Dodajte komentar

Policija istražuje veliku pljačku zlata na međunarodnom aerodromu “Pirson” u Torontu, odakle se često otprema zlato koje se iskopa u kanadskim rudnicima.

Kanadski zvaničnici kažu da je više od 20 miliona kanadskih dolara (oko 13 miliona eura) u zlatu i dragocenostima ukradeno u ponedeljak, 17. aprila. Neki mediji, međutim, pišu da je vrijednost ukradenog zlata daleko veća. Kontejner sa robom dopremljen je na aerodrom u večernjim satima i prebačen u skladište. Policija vjeruje da se tamo dogodila pljačka.

Ovo je jedna od većih pljački u kanadskoj istoriji.

Inspektor policije regiona Pil Stiven Divstejn rekao je da njihov tim istražuje “sve mogućnosti” i opisao incident od ponedeljka kao “izolovan i rijedak”.

Nestali avionski kontejner je, osim zlata, sadržao i “druge dragocjene predmete”, rekao je Divstejn na konferenciji za novinare na aerodromu.

Zvaničnici su odbili da kažu koja je aviokompanija otpremila teret, odakle je tovar došao, kao i krajnje odredište. Policija sumnja da su umiješane organizovane kriminalne grupe, izvijestio je dnevni list Toronto Sun. Inspektor Divstejn je rekao da je prerano o tome govoriti.

“Prošlo je nekoliko dana, tako da naši istražitelji drže sve opcije otvorenim. Naš cilj je da riješimo ovu krađu i ne mogu da dajem više detalja”, rekao je Divstejn.

Lopovi nisu ušli na aerodrom, već su “pristupili skladištu koje je iznajmila treća osoba, a nije pod bezbjednosnim nadzorom vazdušne luke”, navodi se u saopštenju aerodroma.

BBC

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *