Dožić: Uniprom radio po zakonu; Kovačević: Istragu proširiti na EPCG

Dodajte komentar

Prilikom prodaje emisionih kredita, kompanije Uniprom se držala zakona i cijeli proces je bio javan, kazao je u Jutarnjem programu glavni menadžer KAP-a Nebojša Dožić. Ekološka aktivistkinja Nataša Kovačević smatra da istragu treba proširiti i na Elektroprivredu.

<!–more–>

Podsjetimo bivši izvršni direktor i zaposleni Fonda za zaštitu životne sredine, Jovan Martinović i Andrej Nedović, uhapšeni su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva. Oni su uhapšeni, po nalogu SDT-a, zbog sumnje da su kompaniji “Uniprom” Veselina Pejovića nepropisno pribavili korist od preko 20 miliona eura.

Dožić tvrdi da je u tom poslu sve odrađeno po zakonu.

„Čak smo kontaktirali i Poresku upravu i ona je dala doprinos tome, kroz izjašnjenje. Taj proces je bio javan, bez ikakvih zakulisnih radnji i potpuno u skladu sa zakonom i Uredbom. Unipromu niko ništa nije ni dao ni poklonio. Što se mene tiče ja sam taj proces vodio i Eko fond je samo registrovao te promjene“, kazao je Dožić.

Ekološka aktivistkinja Nataša Kovačević smatra da istragu treba proširiti.

„Da se pozove tadašnje rukovodstvo EPCG, da bi se proširila ova tužba, bolje utvrdilo činjenično stanje i da bi svi akteri bili ravnomjerno bili uključeni u proces, a posebno oni koji su donosili ovakvu vrstu Uredbu, koja je dozvolila prostor za zlupotrebe, a vidjećemo da li je do tih zloupotreba zaista i došlo“, poručila je Kovačević.

<strong>RTCG</strong>

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *