NOBCG i CAU: Konferencija “Izazovi na tržištu osiguranja u Crnoj Gori i regionu” sjutra u Budvi

Dodajte komentar

Nacionalni biro osiguravača Crne Gore i Crnogorsko aktuarsko društvo organizuju konferenciju “Izazovi na tržištu osiguranja u Crnoj Gori i regionu” koja će sjutra biti održana u Hotelu Avala u Budvi.

Kako se navodi u najavi, događaj će otvoriti generalni direktor Direktorata za ekonomsko-finansijski sistem u Ministarstvu finansija Danko Dragović, zatim izvršni direktor Nacionalnog biroa osiguravača Crne Gore Boris Šaban, te predsjednica Crnogorskog aktuarskog društva (CAD) Nataša Janičić.

Konferenciju čine tri okrugla stola i šest predavanja.

Na prvom panelu “Izazovi na tržištu osiguranja u Crnoj Gori i regionu” govoriće predsjednik NBOCG Nebojša Šćekić, zatim Igor Komorski iz Hrvatskog ureda za osiguranje, Ermin Čengić iz Udruženja društava za osiguranje u Federaciji BiH te Mišo Janković iz Udruženje osiguravača Srbije.

Drugi okrugli sto “Zdravstveno osiguranje – danas i sjutra” ugostiće Tatjanu Rakonjac Antić sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Lidiju Božović iz Uniqa neživotnog osiguranja iz Podgorice, Damira Kovačevića sa Instituta za upravljanje apsentizmom iz Zagreba, Andreju Kumanović iz Uniqa osiguranja iz Zagreba, te Slavojku Šuković iz Ministrarstva zdravlja.

Događaj će zatvoriti panel “Održivi razvoj i osiguranje” na kome će učestvovati profesori Ekonomskog fakulteta iz Podgorice Vladimir Kašćelan, Ana Lalević Filipović i Biljana Rondović, te Milan Raičević iz Lovćen osiguranja.

Predavanja će održati Jovanka Ćetković iz UNDP Bosna i Hercegovina (Osiguranje od prirodnih katastrofa), Ana Riedmann iz Swiss Re (Osiguranje i reosiguranje od rizika zemljotresa), Jelena Kočović sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu (Aktuarski aspekti poslovanja osiguravajućih društava), Mirela Mitrašević sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu (Upravljanje rizikom investiranja sredstava društava za osiguranje u uslovima inflacije), Igor Radojević iz Lovćen osiguranja (Osiguranje motornih vozila – izazovi naknade šteta u uslovima inflacije), i predstavnik Grawe osiguranje iz Podgorice (Životna osiguranja – perspektiva razvoja u Crnoj Gori).

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *