Baudin: Brendirani ACCOR hoteli širom Crne Gore, ogroman potencijal za proširenje na američko tržište

Dodajte komentar

Ugovor o menadžmentu između hotela Heritage Grand Perast i hotelske grupacije ACCOR potpisan je na svečanosti upriličenoj u palati Smekja, u hotelu Heritage Grand Perast. Događaju je prisustvovao izvršni direktor hotelske grupacije ACCOR, Francois Baudin. Objasnio je zbog čega je odlučio da uvrsti ovaj ekskluzivni hotel smješten u istorijskom gradu Perastu u Rixos portfolio.

“Došao sam ovdje da potpišem ugovor sa direktorom Heritage Grand Perast hotela, Brankom Ćupićem kako bih pomogao svakodnevnom upravljanju i komercijalizaciji lokacije. Ovo je prelijep hotel u nevjerovatnom okruženju. Mislimo da možemo kreriati sinergiju sa našim hotelom Rixos u Dubrovniku, pošto imaju isti DNK-a kada su u pitanju istorijski lokaliteti, prelijep pejzaž i destinacija za odmor.”

Osim pomenutog Premium hotela u Dubrovniku, Rixos ima 32 brendirana hotela širom svijeta koji su najčešće prilagođeni za all-inclusive rizorte. Baudin ukazuje na razloge zbog koji hotel u Perastu neće slijediti taj primjer.

“Za all-inclusive destinaciju je potrebno da ima mnogo prodavnica, restorana, jer je cilj da zadrži goste unutar hotela. Ovdje je riječ o manjem hotelu sa atraktivnim okruženjem. Ipak, prenijećemo dosta DNK-a naših zabavnih, sportskih i manifestacija za djecu za svakog gosta koji će uživati u svom boravku ovdje,” kaže izvršni direktor ACCOR grupacije. Hotelska grupacija ACCOR je oformljena u maju prošle godine, a posluje na 5.300 lokacija u oko 110 zemalja uključujući brendove kao što su Sofitel, Fairmont, Pullman, Swissotel i Movenpick. Baudin kao izvršni direktor ove grupacije otkriva tajnu uspjeha te liste hotela.

“Svima je zajedničko što posluju po određenoj listi postavljenih standarda i ideja vodilja. Svaki od hotela treba da ima premijum, luksuznu poziciju, moraju biti ili planinski ili hoteli pri moru, snažna vrijednost zabave, kvalitetna ponuda hrane i pića, moraju biti uključene dječije, sportske, wellness aktivnosti. Sve to su stubovi na kojima je izgrađen uspjeh naših hotela.”

ACCOR je već napravio snažan iskorak na crnogorsko tržište, pa je u septembru 2021. najavljeno otvaranje Swissôtel Resort u Kolašinu, u januaru ove godine je objavljeno da će se 2024. otvoriti Rixos rizort sa pet zvjezdica u Sutomoru, a najavljeno je i otvaranje Mövenpick Teuta u Risnu.

“Prvi će se se otvoriti Swissôtel planiran za četvrti kvartal 2023. godine, Mövenpick i Pullman će biti otvoreni 2025. Nadamo se da ćemo uspješno nastaviti izgradnju hotela u Sutomoru, a nadamo se da će biti otvoren u roku od 12 mjeseci.”

Baudin kaže da je oduševljen Crnom Gorom kao destinacijom, te da vidi veliki potencijal u ulaganje na teritoriji naše države. Ističe da postoji unikatnost koja Crnu Goru izdvaja od drugih mediteranskih destinacija kao što su Grčka i Italija.

“Mislim da postoji ogroman potencijal da se proširite na američko tržište. Vladi bih savjetovao da poguraju turizam u Crnoj Gori kroz mnogo više reklama o ljepoti lokacije, jer mislim da ova zemlja još nije na radaru odmarališta, a trebala bi biti,” kazao je Baudin.

Izvor: MediaBiro.tv

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *