Kompanija Twitter preimenovana u X

Dodajte komentar

Novinarka Lora Lumer (Laura Loomer) koja tuži kompaniju Twitter, objavila je na društvenim mrežama fotografije pravnog podneska koji pokazuju da se Twitter i zvanično spojio sa korporacijom X, privatnim preduzećem koje posluje u okviru X Holdinga, oba u vlasništvu Ilona Maska (Elon Musk). 

“U skladu sa pravilom 7.1 (a) Federalnih pravila o građanskom postupku, dole potpisani branilac okrivljenog X Corp., kao nasljednika u interesu imenovanog okrivljenog Twitter Inc. ovim navodi da je Twitter Inc. u sastavu X Corp. i više ne postoji pod ranijim pravnim imenom“, navodi se u pravnom podnesku koji su prenijeli američki mediji.

Otprilike u isto vrijeme, američki super-bogataš Mask dao je intervju za BBC, u kome je istakao da preuzimanje društvene mreže Twitter “nije bilo nimalo zabavno, mada se ne može reći da je bilo dosadno”.

Na pitanje novinara da li bi prodao Twitter, Mask je odgovorio da bi “razmislio ukoliko bi se pojavila prava osoba”.

Vlasnik Tesle i Twittera, istakao je i da ova društvena mreža konačno ne pravi troškove, te je “na nuli”, posle restrukturiranja koje je podrazumijevalo otpuštanja dijela zaposlenih, kao i uvođenje tzv. plave značke za naprednije naloge, koji se naplaćuju.

Ovaj intervju je u direktnom prenosu na društvenoj mreži praitlo oko tri miliona korisnika.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *