Bankar podcast: Gost ekonomski analitičar Predrag Drecun

Dodajte komentar

Crnoj Gori potrebna je Vlada koja će se rukovoditi interesima građana što će omogućiti da za pet godina dostignemo nivo razvijenosti  srednje-evropskih zemalja,  kazao je ekonomski analitičar Predrag Drecun.

On je gostujući u podkastu „Bankar“ poručio da su ključni naši potencijali poljoprivreda, energetika, šumarstvo i zdravstvo.

„Ovakve potencijale imati, a živjeti ovako loše u odnosu na te potencijale je neshvatljivo. Takav život može da vam omogući  neko ko ne zna ili neko ko je zlonamjeran“, rekao je Drecun.

Mišljenja je da je nužno uvezati sektore turizma i poljoprivrede kako bi nam više novca ostalo u zemlji.

„Od milijardu eura koliko mi prihodujemo od turizma ja cijenim da nama 900 miliona ode van Crne Gore. Naš koncept mora da bude da najmanje 60 ili 70 odsto poljoprivredne proizvodnje koja se troši u Crnoj Gori treba da bude proizvedena u našoj zemlji“, kaže Drecun.

Smatra i da je Crna Gora unazad 20 godina na ivici bankrota.

„Mi ako nastavimo ovako mi ćemo ući u bankrot, ali ja sam siguran da se ovako neće nastaviti. Ono što je radila Vlada na čelu sa tadašnjim premijerom Zdravkom Krivokapićem bilo je dobro što su pokazali i prihodi, nakon što je došla aktuelna Vlada došlo je do rasta opšte potrošnje bez pokrića“, kaže Drecun.

Predstojeća ljetnja turistička sezona, kaže Drecun, biće bolja nego rekordna 2019-te godine.

„Mislim da nećemo imati problema što se tiče predstojeće ljetnje turističke sezone. Međutim, ako ne razvijamo turizam na bazi našeg realnog sektora to neće biti održivo“, zaključio je Drecun.

Cijelu epizodu bankar podcast možete pogledati na videu ispod:

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *