U Nikšiću otvorena fabrika votke Beluga

Dodajte komentar

U Nikšiću je danas otvorena fabrike Beluga votke, u kojoj je već zaposleno više od 200 radnika.

Predsjednik Vlade Dritan Abazović govorio je na svečanosti tim povodom. Poručio je da se takvom fabrikom ne bi postidjele ni Sjedinjene Američke Države, Njemačka ili Francuska.

“Ovo je veliki dan za Crnu Goru jer dolaze svjetski brendovi, jer se ekonomija konačno izvozno orjentiše, što će većina proizvoda iz ove fabrike otići van granica Crne Gore i to će pomoći da smanjimo odnos uvoza i izvoza u Crnoj Gori”, saopštio je Abazović, na otvaranju fabrike.

Otvaranjem ove fabrike Crna Gora postaje baza jednog od najprestižnijih i najprepoznatljivijih brendova pića na svijetu, Beluga Noble vodke.

Ova kompanija je u Nikšiću već zaposlila više od 200 radnika u proizvodnji, administraciji i logistici, dok kancelarija za marketing i prodaju u Tivtu broji 50 zaposlenih.

Do 2025. godine planiran je, kako je saopšteno iz Vlade, rast ukupnog broja zaposlenih na 400, a za zaposlene su u planu i različiti programi stručnog usavršavanja i obrazovanja.

Prema najavama veću u narednom kvartalu kompanija će početi proizvodnju premium džina i premium ruma, a planirano je i lansiranje novog pića sa nižim procentom alkohola, Beluga Adriatic Botanicals.

RTCG

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *