I poštari traže 20 odsto veće plate

Dodajte komentar

Poštari, dostavljači i dio zaposlenih Pošte juče su se okupili ispred poslovnice na željezničkoj stanici u Podgorici sa zahtjevima za povećanje zarada od 20 odsto, kao i novim uniformama i obračunom prekovremenih sati. Oni su tim povodom imali i sastanak sa direktoricom svih pošti Lidijom Perović.

Prema navodima radnika, većina zaposlenih nezadovoljna je trenutnim stanjem i uslovima u preduzeću, ali se samo sektor poštara i dostavljača odlučio na kratkotrajno okupljanje.

Iz sindikata su nam potvrdili da su se neki sektori kompanije odlučili na protest i razgovor sa direktoricom, ali da nisu željeli da ih upravo reprezentativni sindikat predstavlja u tim pregovorima, te da podržavaju sve vrste aktivnosti koje treba da dovedu do poboljšanja uslova rada.

Kako bismo saznali o čemu se pregovaralo na sastanku iz vrha Pošte nam je nezvanično rečeno da su sastanci sa zaposlenima u Pošti svakodnevica, te da je u toku procedura nabavke uniformi, jer je poslednja nabavka bila u drugom kvartalu 2020. godine. Poštujući rokove eksploatacije, uskoro pokrećemo novu nabavku.

– Pošta se trudila da pojedine odjevne predmete, kao što su majice, godišnje nabavlja. Prekovremeni sati se plaćaju u skladu sa odlukom, a eventualne greške u obračunu uvijek se iskoriguju u narednom mjesecu i isplati svaki prekovremeni, praznični i noćni sat u skladu sa zakonom – kazali su nezvanično iz Pošte.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *