NLB banka kreditira Poštu CG sa skoro 1,9 miliona eura

Državna kompanija Pošta Crne Gore dobila je odriješene ruke da se zaduži kod NLB banke, odlučila je Vlada u tehničkom mandatu na svojoj sjednici.

Kako je precizirano ne sjednici, sredstva iz kredita od 1.868.755,22 eura biće iskorištena za kupovinu Centralizovanog integrisanog poslovnog informacionog sistema koji će “omogućiti razvoj novih i modernizaciju postojećih usluga Pošte i doprinijeti da se poslovanje ovog privredog društva uskladi sa savremenim trendovima u oblasti poštanskih usluga”.

U dokumentu u koji je portal Bankar.me imao uvid navodi se da je Odbor direktora državnog preduzeća donijelo odluku o zaduživaju još 17. juna prošle godine, kao najpovoljniju koju su dobili. Međutim, pola godine kasnije odluka je izmijenjena, a kao razlog su navedene promjene uslova banke.

Za obezbjeđenje zaduženja od skoro 1,9 miliona eura. Pošta Crne Gore će staviti hipoteku obezbjeđenja kredita. Rok otplate kredita je 72 mjeseca – uključujući grejs period od 12 mjeseci, uz fiksnu kamatnu stopu od 4,65%.

Bankar.me

Check Also

Popa: “Women on boards” istinski promoviše jednake šanse

Ambasadorka Evropske unije u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa podržala IRF-ov program razvoja liderki za …

One comment

  1. “Kako je precizirano ne sjednici, sredstva iz kredita od 1.868.755,22 eura biće iskorištena za kupovinu Centralizovanog integrisanog poslovnog informacionog sistema koji će “omogućiti razvoj novih i modernizaciju postojećih usluga Pošte i doprinijeti da se poslovanje ovog privredog društva uskladi sa savremenim trendovima u oblasti poštanskih usluga.” Jel ovo neki vic?

    Što čini taj softver od dva miliona, pjeva idilične pjesme o tome da niti OD niti RO niti menadžment nemaju imovinu popisanu u skladu sa Zakonom o privrednim društvima i Zakonom o računovodstvu, ali zato imaju procjenu kapitala koja sad treba da se isknjiži. Baš umiju da budu privrednici, koje bi komunisti poželjeli…

    Kakav kolaps… Koliko su se ovdje ugradili Bgd-đani…

Leave a Reply

Your email address will not be published.