NLB banka kreditira Poštu CG sa skoro 1,9 miliona eura

Dodajte komentar

Državna kompanija Pošta Crne Gore dobila je odriješene ruke da se zaduži kod NLB banke, odlučila je Vlada u tehničkom mandatu na svojoj sjednici.

Kako je precizirano ne sjednici, sredstva iz kredita od 1.868.755,22 eura biće iskorištena za kupovinu Centralizovanog integrisanog poslovnog informacionog sistema koji će “omogućiti razvoj novih i modernizaciju postojećih usluga Pošte i doprinijeti da se poslovanje ovog privredog društva uskladi sa savremenim trendovima u oblasti poštanskih usluga”.

U dokumentu u koji je portal Bankar.me imao uvid navodi se da je Odbor direktora državnog preduzeća donijelo odluku o zaduživaju još 17. juna prošle godine, kao najpovoljniju koju su dobili. Međutim, pola godine kasnije odluka je izmijenjena, a kao razlog su navedene promjene uslova banke.

Za obezbjeđenje zaduženja od skoro 1,9 miliona eura. Pošta Crne Gore će staviti hipoteku obezbjeđenja kredita. Rok otplate kredita je 72 mjeseca – uključujući grejs period od 12 mjeseci, uz fiksnu kamatnu stopu od 4,65%.

Bankar.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *