Bez ponuda za 3,4 miliona eura vrijednu imovinu Montenegro Airlinesa

Dodajte komentar

Nije bilo interesovanja za kupovinu imovine Montenegro erlajnza u stečaju ukupne vrijednosti 3,4 miliona eura koju je prije mjesec oglasio novi upravnik Milan Radulović.

Prvi put je ponuđeno pet aviona tipa ,,foker F100“ po početnim cijenama od 170 hiljada, koliko košta najjeftiniji do 1.052.000 eura bez PDV-a, koliko je procijenjen najskuplji. Oglas je predviđao mogućnost pojedinačne kupovine u postojećem stanju i sa obimom prava koje MA ima na njima.

Ostatak imovine nudio se samo u cjelini, pa je bez kupca, za sada, ostalo 41 vozilo, od kojih većina putničkih, kombija i dostavnih vozila, po početnoj cijeni od 180,2 hiljade eura bez PDV-a. Četiri avio motora za ,,foker 100“ nuđena su za 1,2 miliona eura sa uračunatim PDV-om, koje je takođe bilo moguće kupiti samo u cjelini. Inventar i oprema službe keteringa nuđena je za 97,2 hiljade, računari za 10,2 hiljade eura, a kancelarijski namještaj za 8,5 hiljada, sve bez PDV-a.

Stečaj u MA uveden je 28. aprila 2021. na zahtjev Uprave prihoda i carina, poslije 24 godine rada. Inicijalno imenovani upravnik Saša Zejak uhapšen je prošlog maja zbog sumnje da je dio organizovane kriminalne grupe predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića, ali je pušten da se brani sa slobode. U stečaju je priznato 33,8 miliona eura potraživanja, od čega najviše zaposlenima 17,3 miliona eura.

(Pobjeda)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *