Unbox and Discover 2023: Wow doživljaj uz najnovije Samsung televizore

Dodajte komentar

Samsung Electronics je danas na virtualnom Unbox &  Discover 2023 događaju predstavio najnovije modele televizora. Takođe je predstavio i nova iskustva ekrana koji pokazuju Samsung viziju “Screens Everywhere, Screens for All“.

“U kompaniji Samsung, vjerujemo kako tehnologija treba osnažiti i poboljšati živote ljudi, a ne ih komplikovati. Odabirom Samsung uređaja, korisnici mogu očekivati jedinstvene ‘wow’ faktor doživljaje, a uz sve to biti i dio Samsung inicijative za smanjenje negativnog uticaja na okolinu“, rekao je Jong-Hee (JH) Han, potpredsjednik, izvršni direktor i rukovodilac odjeljenja DX (Device eXperience) kompanije Samsung Electronics.

Novi premium ekrani za premium korisničko iskustvo

Samsung je već 17. godinu zaredom na vrhu globalnog tržišta za televizore¹ što je dokaz stalne predanosti pružanju vrhunskog doživljaja gledanja i dizajna usmjerenog na korisnike. Nova linija Samsung OLED televizora za 2023. godinu donosi pregršt naprednih audiovizualnih odlika. Opremljeni su Quantum Dot tehnologijom koja omogućava odličan doživljaj na ekranu te prikaz tamne crne i čiste bijele boje kao i živopisan prikaz ostalih nijansi. Neural Quantum 4K procesor nadopunjuje glavne prednosti OLED tehnologije, a riječ je o procesima koji dodatno poboljšavaju svjetlost, boje, kontraste te pružaju neviđenu posvećenost detaljima, dok 4K AI Upscaling tehnologija osigurava gledanje sadržaja u 4K rezoluciji. Dolby Atmos® tehnologija osigurava besprekorno čist zvuk, prikazujući svaki detalj s neuporedivom jasnoćom i dubinom. Samsung OLED TV dolazi s AMD-ovim FreeSync Premium Pro certifikatom za vrhunsko iskustvo gejminga. Uz moćnu tehnologiju, novi Samsung OLED televizori imaju diskretni LaserSlim dizajn s ultratankim okvirom za maksimalnu eleganciju.

Za vrhunski kinematografski doživljaj na velikom ekranu, nova linija Samsung Neo QLED televizora uključuje Quantum Matrix Pro tehnologiju koja donosi poboljšani kvalitet slike. Uz korištenje inovativnih Quantum Mini LED lampica s 14-bitnom obradom i vještačkom inteligencijom kontroliše se izvor svjetla, ali i unaprjeđuje jasnoća i kontrast crne boje. Quantum HDR 64x tehnologija hvata najsitnije detalje u svijetlim i tamnim područjima za prikaz istinskog HDR 10+ kvaliteta slike kako bi se korisnici maksimalno uživjeli u sadržaj na ekranu. Isto tako, ove televizore pokreće moćan Neural Quantum 8K procesor koji korištenjem vještačke inteligencije omogućava ultimativno 8K iskustvo unutar doma. Ovaj procesor ima 64 nezavisne AI mreže, od kojih svaka analizira karakteristike sadržaja i kvalitet prikaza te dodaje dubinu i oštrinu. Takođe, Neo QLED 8K televizore karakteriše Infinity Screen ekran te Infinity One dizajn koji se s minimalističkim okvirima, tankim profilom i ravnom poleđinom savršeno uklapa u svaki enterijer, bez obzira na veličinu prostora.

Povezivost po mjeri korisnika

Samsung televizori povezani su sa SmartThings platformom što omogućava jednostavno povezivanje uređaja unutar doma, dopuštajući korisnicima da pristupe velikom, otvorenom ekosistemu od trenutka kada su raspakovali svoj novi uređaj. Uz pomoć Saveza za povezivost u domaćinstvu (Home Connectivity Alliance), SmartThings platforma kompatibilna je s različitim brendovima uređaja, omogućavajući već postojećim uređajima da se jednostavno povežu s novima. Takođe, SmartThings osmišljen je imajuću na umu sigurnost – Samsung Knox Vault čuva osjetljive informacije, poput PIN kodova i IoT ključeva, u izolovani  čip, sprječavajući neovlašćeni pristup.

Smanjenje negativnog uticaja na okolinu

Uz nova korisnička iskustva s premium ekranima, Unbox & Discover događaj predstavlja napredak kompanije Samsung u kretanju prema svojim ciljevima održivosti. Samsung radi na stvaranju manje ekološki štetnog životnog ciklusa proizvoda.

Nova, treća generacija SolarCell daljinskog upravljača dolazi u potpunosti bez baterija i može se puniti putem radio frekvencija od 2,4 GHz, crpeći energiju iz signala koje emitiraju Wi-Fi usmjerivači za kućnu upotrebu te koji smanjuje potrebu za jednokratnim baterijama. Korisnici takođe mogu aktivirati AI Energy Mode sa svog telefona ili televizora, što im omogućuje praćenje i kontrolu njihove potrošnje energije i navike.

Dostupnost

Najnoviji modeli Samsung Neo QLED i OLED televizora u Crnoj Gori će biti dostupni u drugoj polovini aprila. Neo QLED će biti dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1.899,00 EUR, a Samsung OLED po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2.099,00 EUR. Trenutno ih možete prednaručiti i na poklon dobijate odabrane uređaje Galaxy A ili S serije.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung nadahnjuje svijet i oblikuje budućnost transformirajućim idejama i tehnologijama. Kompanija  redefiniše svijet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema i LED rješenja. Za najnovije vijesti posjetite Samsung Newsroom na adresi http://news.samsung.com.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *