EPCG Željezara: Pripremni radovi pri kraju, prvi kilovati struje do juna

Dodajte komentar

U EPCG Željezari Nikšić privode se kraju pripremni radovi na ugradnji solarne elektrane iz koje će prvi kilovati struje poteći do juna. Za otvaranje pogona različite namjene zainteresovani su potencijalni strateški partneri, a postoji i mogućnost da se izdavanjem u zakup Čeličane i Kovačnice opet lije čelik.

<!–more–>

Završen je konkurs za prijem radnika, za koji je postojalo veće interesovanje od traženog broja.

Dotrajali krov na Vučionici čelika uveliko se sanira i kada radovi budu završeni počeće ugradnja podkonstrukcija i konstrukcija za solarnu elektranu jačine 1,7 MW.

“Planirano je da elektrana prve kilovate energetskom sistemu isporuči do juna, a u upravi će nastojati da do tada u fukciji bude i druga, jačine 5 MW, kako bi se iskoristio sunčani period i povoljna cijena električne energije”, kazao je Radiju Crne Gore izvršni direktor Đorđije Manojlović.

Podkonstrukcije i konstrukcije za solarne elektrane proizvodiće se u Mehaničkoj i Konstruktivnoj radionici, a, ako je suditi prema interesovanju potencijalnih strateških partnera u ostalim pogonima radiće se programi različite namjene.

Studija izvodljivosti urađena je za proizvodnju armaturnih mreža i u Željezari će nastojati da taj projekat vrijedan oko dva miliona eura, rade u sopstvenoj režiji.

Postoji interesovanje potencijalnih inostranih partnera da zakupe Kovačnicu i Čeličanu, što znači da bi se u Željezari opet lio čelik.

<strong>RTCG</strong>

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *