Joković u Briselu tražio produženje roka za realizaciju IPARD II programa

Dodajte komentar

Potpredsjednik Vlade u tehničkom mandatu i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković prisustvovao je zajedničkom sastanku ministara Srbije, Albanije, Sjeverne Makedonije i Crne Gore sa komesarom Evropske unije Janušem Vojčehovskim u Briselu.

Glavna tema sastanka bila je inicijativa, koju su zajednički predložile Crna Gora, Srbija, Albanija i Sjeverna Makedonija, o produženju roka za realizaciju IPARD II programa.

“Podnijeta inicijativa odnosi se na mogućnost da se sredstva iz IPARD II programa troše do kraja 2024. godine, čime bi se omogućilo dodatno vrijeme za realizaciju investicija”, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Na sastanku su ministri raspravljali o razvoju sektora, orijentaciji EU na održavanje tržišta otvorenim i bez barijera, uticaju rata u Ukrajini na lanac snabdijevanja hranom, te suočavanju sa zajedničkim izazovima.

“Komesar je izrazio spremnost da izađe u susret za produženje programa, a konačna odluka će biti donijeta u najkraćem roku”, zaključuje se u saopštenju MPŠV.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *