Meljine: Bolje radili pod stečajem nego u sistemu javnog zdravlja

Dodajte komentar

Nevoljama bolnice Meljine, koja je od 1.marta, kao odjeljenje Opšte bolnice Kotor, uspjela ući u sistem javnog zdravlja, kraj se ne nazire. Iako je koliko juče čvrsto obećano iz Ministarstva zdravlja, da će danas na ispomoć stići ljekari iz drugih bolnica, dvoje internista iz KBC i anesteziolog i hirurg iz Bijelog Polja, te makar privremeno nadomjestiti nedostajući kadar, to se nije dogodilo.

Ginekolog-akušer bolnice Meljine, dr Slobodan Bulatović, koji je preuzeo koordinaciju sa resornim Ministarstvima, juče je prenio obećanje Ministarstva zdravlja da će na ispomoć internom odjeljenju danas doći dvoje ljekara Kliničkog centra Crne Gore. Ali, nije došao niko.

Interno odjeljenje, trenutno u životu održavaju direktorka bolnice dr Olivera Elez i dr Mavrak, koji je na ugovoru i ima previše dežurstava, te radi bez naknade već mjesec. Prema nezvaničnim informacijama, privremeno „ pojačanje“ u vidu dvoje internista, bi moglo doći tek od 1. aprila. No i da dođe, riječ je ispomoći, a ne suštinskoj pomoći bolnici Meljine.

Obećani anesteziolog i hirurg iz Bijelog Polja, takođe nisu stigli.

Predsjednik Skupštine opštine, Ivan Otović,  kazao je da će danas biti sastanaka svih ljekara sa predstavnicima odborničkih klubova i predsjednikom Opštine, Stevanom Katićem, kao i direktorom OB Kotor, dr Davorom Kumburovićem.

Osim kadra, bolnici nedostaju sredstva za rad, gorivo…

Podsjetićemo, na alarmantnu situaciju prvi i jedini ukazao, dr Goran Komatina, načelnik hirurgije, pokušavajući da skrene pažnju nadležnih na tešku situaciju u kojoj se bolnica nalazi.

Konstatovao je da je trenutna situacija u bolnici teža, nego kada je ustanova bila pod stečajem.

– Osoblje radi u nemogućim uslovima. Hirurgija samo sa dvoje specijalista, bez konsultanata, radiologa, anasteziologa. Dopisom sam upozorio na to resorne ministre Dragoslava Šćekića i Aleksandra Damjanovića, kao i predsjednika Opštine, Stevana Katića. Od 1. aprila biće ugašeno hirurško odjeljenje, jer je ugroženo njegovo funkcionisanje, kao i funkcionisanje internističkog odjeljenja.Hirurgija je srce svake bolnice, ako pada hirurgija pada bolnica, poručio je dr Komatina.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *