Musk preuzeo Twitter za 44 milijarde dolara, a sad vrijedi manje od 20 milijardi

Twitter je izgubio više od pola vrijednosti u prethodnih šest mjeseci, odnosno nakon što je Musk preuzeo vlasništvo nad kompanijom.
Musk je u dopisu osoblju sugerisao da se vrijednost Twittera sada procjenjuje na manje od 20 milijardi dolara, što je znatno manje od 44 milijarde dolara koliko je Musk platio za kupovinu Twittera prošle godine, piše Guardian.

Strma devalvacija vrijednosti kompanije je uslijedila nakon Muskovog turbulentnog preuzimanja. Nekoliko velikih oglašivača napustilo je platformu, a glavni izvor sredstava za Muskovu kupovinu kompanije, investiciona kompanija Fidelity, smanjila je vrijednost svog udjela za 56%.

Musk je u dopisu takođe istakao kako je kompanija bila samo četiri mjeseca od toga da ostane bez novca, prije nego što je podijelila niz otkaza visoko rangiranom osoblju. Prema brojkama koje je Musk iznio u decdmbru, broj zaposlenih smanjen je s oko 7500 na oko 2000, prenosi SEEbiz.

“Vidim jasan, ali težak put do procjene (vrijednosti) više od 250 milijardi dolara”, poručio je Musk, što bi impliciralo deseterostruko povećanje vrijednosti dionice.

Check Also

Lučić: Telekom Srbija ostvario tri istorijska rekorda, prihod preko milijardu eura

Telekom Srbija je ostvario prošle godine rekordan prihod veći od milijardu eura ili 120 milijardi …

Leave a Reply

Your email address will not be published.