Podgorica predstavila turističku ponudu na jubilarnom 10. Međunarodnom sajmu turizma – PLACE2GO u  Zagrebu

Dodajte komentar

U okviru sajamskih nastupa, Turistička organizacija Podgorice prvi put učestvuje na jubilarnom, desetom, Međunarodnom sajamu turizma, PLACE2GO u Zagrebu.

Direktorica TO Podgorica, Irena Rogošić, kazala je da je veliko zadovoljstvo što su upravo oni nosioci  aktivnosti za Crnu Goru, koju na sajmu predstavljaju i  Nacionalna turistička organizacija,kao i lokalne iz Tivta, Bara i Herceg Novog.

–  Za nas ova destinacija postaje sve više značajna  uvođenjem direktne avio-linije  prema Zagrebu, koja prevozi putnike i posjetioce, ne samo iz Hrvatske, već je i tranzit za turiste iz zemalja  i gradova širom Evrope, sa kojima nemamo  direktnu avio povezanost. U fokusu našeg predstavljanja  na sajmu, pored kongresnog i kulturnog turizma  koji su i osnovni segmenti u sveobuhvatnoj turističkoj ponudi glavnog grada, su i aktivne forme turizma i bogata gastro i vinska ponuda podgoričkog regiona. Važno je istaći najveću prednost Podgorice, a to je njena geografska pozicija. Turistima je potrebno samo 45 minuta vožnje do obale i isto toliko do najbližeg, i najpopularnijeg, ski-centra u Kolašinu – kazala je Rogošić.

Ukazala je na važnost izgradnje autoputa, upravo za brz tranzit turista kroz cijelu državu.

– A usled, još uvijek, nedovoljnih hotelskih kapaciteta u Kolašinu, stvorili su se uslovi da turisti budu smješteni u Podgorici. Da preko dana idu na skijanje i da se uveče vrate u grad i uživaju u hrani,piću i zabavi. Podgorica svakako nema izraženu sezonalnost, tako da turisti mogu tokom cijele godine da posjećuju grad koji je od strane britanskog Mirora proglašen za jednu od najjeftinijih  evropskih destinacija za piće i hranu, a ja bih dodala i za šoping i zabavu – poručila je direktorica TO Podgorica.

Tokom sajma, Štand naših predstavnika posjetio je veliki broj zainteresovanih građana, predstavnika medija i privrede, a u okviru crnogorskog štanda organizovana je i nagradna igra.

Posebno zanimljivo za sve posjetioce bio je nastup  crnogorskog glumca, Momčila Otaševića.

– Avionska linija od zagreba do Podgorice je idealna prilika da se na brz način stigne do Podgorice. Mojim prijateljima preporučujem da posjete Crnu Goru jer je sve blizu. Naravno, preporučujem im i ostale atrakcije, kao što su Nacionalni parkovi i kulturne znamenitosti. Moje Cetinje je nezaobilazna destinacija. Prirodne ljepote su već i svjetski poznate i obavezno ih treba vidjeti i uživo. Sve nam je na ,,po ure” – poručio je Otašević.

PLACE2GO je najveći turistički sajam u Hrvatskoj i izlagačima pruža priliku da na kreativan i zanimljiv način predstave sebe, svoje proizvode i usluge. Do sada je na sajmu nastupilo preko 700 izlagača iz 38 zemalja svijeta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *