Kasni otvaranje fabrike Beluga votke u Nikšiću, iz Vlade tvrde da Rusi finaliziraju dokumentaciju

Dodajte komentar

Iako je otvaranje fabrike votke u Nikšiću premijer Dritan Abazović najavio za proteklu nedjelju, fabrika još nije počela sa radom. Pobjedi je iz Vlade rečeno da je investitor, kompanija Noblewood Adriatik, sa Ministarstvom poljoprivrede posljednjih dana finalizirala neophodnu dokumentaciju te da bi otvaranje trebalo da bude narednih dana, a prisustvovaće mu i predstavnici Vlade.

Iako je Pobjeda poslala upite na imejl adrese investitora koje su navedene u Centralnom registru privrednih subjekata i pokušala telefonski od njih da dobije informaciju o razlogu kašnjenja i početku rada, nije dobila odgovore. Prema podacima iz CRPS-a osnivački kapital ove kompanije, koja je osnovana prošlog ljeta, je 7,8 miliona eura. Direktor Noblewood Adriatika je Vitali Enin, a osnivač Noblewood grupa registrovana u Tivtu čiji je vlasnik Aleksander Mečetin s kojim se Abazović i sreo prije nešto više od mjesec.

“Svečano otvaranje fabrike, koja će da proizvodi Belugu Montenegro, biće 21. marta u Nikšiću. U Crnoj Gori će se proizvoditi votka koja će ići svuda u svijet. Imaju posebnu fabriku za Rusiju. Fabrika u Crnoj Gori ima ambiciju da razvija izvoz za cijeli svij et sa brendom Beluga Montenegro”, kazao je ranije Abazović na sjednici Vlade.

Saopštio je i da će odmah zaposliti 200 radnika, te da je plan da ih do 2025. godine bude 400. U Tivtu će, kako je kazao, biti zaposleno 50 radnika za marketing i prodaju. Prema podacima sa jednog od sajtova za zapošljavanje, ova kompanija objavila je tri oglasa za radna mjesta u Tivtu i Nikšiću na koje se zainteresovani mogu prijavljivati do 15. aprila.

Pobjeda

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *