Telekom: U subotu u 20.30 isključi svjetlo i uključi brigu o planeti

Dodajte komentar

Crnogorski Telekom će se i ove godine tradicionalno pridružiti globalnoj inicijativi „Sat za planetu“. Kao i prethodnih godina, svjetla će na sat vremena biti ugašena u subotu, 25. marta u 20.30 sati u poslovnim objektima Telekoma širom Crne Gore.

Na taj način Telekom će se pridružiti milionima ljudi, zajednica i kompanija širom svijeta, koje na ovaj način žele da skrenu pažnju na značaj borbe protiv klimatskih promjena.

Fondacija Svjetski fond za prirodu (WWF) globalno organizuje „Sat za Planetu“ u znak podrške očuvanju planete i ublažavanju klimatskih promjena. U više od 7.000 gradova i preko 180 zemalja širom svijeta svjetla će biti ugašena na 60 minuta, kako bi se na simboličan način skrenula pažnja na aktivnosti koje ljudi mogu preduzeti u rješavanju lokalnih problema izazvanih klimatskim promjenama.

„Već godinama Sat za planetu pomaže da se skrene pažnja javnosti na klimatske promjene kao na jedan od gorućih problema sadašnjice, i to jednim jednostavnim činom – isključivanjem svjetla. Nevjerovatno je šta jedna mala ideja može da postigne, ili kako volimo da kažemo: nekada morate isključiti svjetlo da ne biste bili u mraku“, navodi se u saopštenju Telekoma.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *