Budvanska rivijera nakon dvije godine gubitka, prošle godine konačno u plusu

Dodajte komentar

Nakon dvije godine poslovanja sa gubitkom Hotelska grupa “Budvanska rivijera” AD Budva u 2022. godini ostvarila je pozitivan poslovni rezultat u iznosu od 602.563 eura. To je utvrdio Odbor direktora na danas održanoj XIX sjednici.

“U odnosu na poslovnu 2021. godinu ostvaren je bolji rezultat za čak 2.839.397 eura. Ukupni prihodi u 2022. godini iznosili su 19.531.085,30 eura i za 64% su veći od prihoda ostvarenih u 2021. godini. Svi hoteli u sastavu Hotelske grupe su ostvarili porast prihoda”, saopšteno je iz Hotelske grupe “Budvanska rivijera”.

Odbor direktora je, kako navode, na današnjoj sjednici razmatrao Godišnje finansijske izvještaje, Izvještaj menadžmenta i Izvještaj o poslovanju za 2022. godinu a o izvještajima će, kako dodaju, odlučivati Skupština akcionara na redovnoj sjednici koja će biti sazvana u zakonskom roku.

Odbor direktora jednoglasno je usvojio godišnje Izvještaje o radu Revizorskog odbora i interne kontrole i Izvještaj Centralne popisne komisije.

“Na današnjoj sjednici utvrđena je i Platforma za regulisanje pravnih odnosa sa ‘EuromixTrade’ DOO Podgorica, a u vezi postupaka medijacije koji se vode pred Centrom za alternativno rješavanje sporova Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Iz kompanije ukazuju da se Hotelska grupa “Budvanska rivijera” nalazi na tzv. “bijeloj listi” Poreske uprave Crne Gore, odnosno da su uredno izmirivane sve obaveze prema Državi, zaposlenima, bankama i dobavljačima. Poručuju da će se taj trend nastaviti i u ovoj godini.

“Kao potvrdu uspješnog poslovanja Hotelske grupe, a vodeći računa o svojim zaposlenima, Odbor direktora je donio odluku o isplati preostalog dijela zimnice za 2022. godinu”, navodi se u saopštenju kompanije.

RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *