Spreman memorandum za aerodrom u Beranama

Dodajte komentar
Foto: Opština Berane

Memorandum o valorizaciji aerodroma u Beranama, između njemačkog investitora Majka Štajnmilera, crnogorske vlade i Opštine Berane, trebalo bi da u narednih deset do 15 dana bude potpisan u tom gradu, kazao je portalu RTCG Štajnmiler, nakon što je održan sastanak u Vladi, kao i poslije izjave predsjednika Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Eldina Dobardžića da aerodrom u Beranama neće negativno uticati na poslovanje te kompanije.

– Prilikom razgovora u Vladi, sa premijerom Dritanom Abazovićem i Dobardžićem, priložio sam pisane garancije koncerna koji stoji iza mene da će isfinansirati projekat. Sada sam u kontaktu sa vladinim pravnim ekspertima koji su mi saopštili da je nacrt memoranduma već urađen i da je na provjeri. Nadam se da ćemo taj memorandum potpisati u Beranama u narednih deset do 15 dana, zajedno sa predsjednikom Vlade i predsjednikom Opštine – kazao je Štajnmiler.

I Dobardžić je, nakon posljednjeg sastanka u Vladi, za Televiziju Crne Gore kazao da su napravljeni prvi konkretni pomaci i da će memorandum o saradnji biti brzo potpisan.

On je objasnio da će memorandum najprije biti usvojen kao dokument na Vladi, a onda potpisan između tri strane.

– Korak nakon toga koji bi trebalo uraditi jeste da Ministarstvo kapitalnih investicija u planu za koncesije već za ovu godinu, koja je aktivna, datumski se vezuje za kraj aprila, uvrsti i davanje Aerodroma u Beranama za koncesiju – kazao je Dobardžić u emisiji Mreža na TVCG.

On je istakao da Vlada koncesije može izdati na 30 godina, dok Skupština može trajanje koncesija odrediti i duplo duže, odnosno na 60 godina.

– Ogromni su benefiti za razvoj prvo turizma Crne Gore, kada je u pitanju restauracija aerodroma – kazao je Dobardžić.

Dobardžić je naglasio da aerodrom u Beranama neće biti konkurencija preduzeću Aerodromi Crne Gore.

– Investitor primarno razmišlja da razvija kargo saobraćaj, što znači da aerodrom u Beranama neće biti konkurencija Aerodromima Crne Gore, jer mi smo primarno okrenuti ka putničkom saobraćaju – objasnio je Dobardžić.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *