Regionalna konferencija Poljoprivreda vođena inovacijama u IPC Tehnopolis

Dodajte komentar

Regionalna konferencija Poljoprivreda vođena inovacijama biće održana 30. marta u Multimedijalnoj sali Inovaciono-perduzetničkog centra Tehnopolis u Nikšiću od 9.30 sati.

Konferencija koju organizuje ova institucija dio je projekta FILA Plus, sufinansiranog od strane INTERREG IPA Programa prekogranične saradnje Italija – Albanija – Crna Gora 2014 – 2020, i predstavlja kapitalizaciju postignutih rezultata.

“Tokom implementacije FILA projekta, IPC Tehnopolis je aktivno radio na unaprijeđenju saradnje između ključnih aktera inovacionog sistema iz poslovne i akademske zajednice Crne Gore u cilju povećanja konkurentnosti malih i srednjih preduzeća boljim pristupom istraživanjima, a sve u cilju stvaranja inovativnih rješenja uspostavljanjem prve laboratorije za inovacije i fertilizaciju u agro-hrani u Crnoj Gori (FILA inovativna laboratorija).  Glavni cilj konferencije Poljoprivreda vođena inovacijama je jačanje veze između relevantnih aktera iz poljoprivredno-prehrambenog sektora razmjenom znanja o inovativnim tehnologijama, pristupima i izazovima u oblasti pametne poljoprivrede, ne samo na nacionalnom već i na regionalnom nivou”, istakli su organizatori.

Iz IPC smatraju da će konferencija poslužiti kao alat za povezivanje i podsticanje razvoja inovacija u poljoprivredno-prehrambenom sektoru kroz prezentacije primjera najbolje prakse. Takođe očekuju da će biti istaknut i značaj održivog poljoprivredno-prehrambenog sektora i lanaca vrijednosti hrane, koji su u skladu sa S3 Strategijom pametne specijalizacije Crne Gore.

Radni jezik konferencije će biti engleski, a za sve zainteresovane učesnike biće obezbijeđen i simultani prevod. Zainteresovani se mogu prijaviti putem OVOG LINKA.

Kompletnu agendu događaja možete naći na OVOM LINKU.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *