Damjanović – Strahinja: Realizacija projekata za ekonomsko državljanstvo osiguraće punjenje budžeta

Uspostavljanja kvalitetnijeg sistema monitoringa nad investicijama, uz fokus na uspješnom finalizovanju aplikacija iz programa ekonomskog državljanstva, osiguraće direktno budžetsko prihodovanje ali i snaženje povjerenja kredibilnih investitora u Crnu Goru kao sigurnu destinaciju za ulaganje.

To je ocijenio ministar finansija Aleksandar Damjanović u razgovoru sa novoimenovanim vršiocem dužnosti izvršnog direktora Agencije za strane investicije Goranom Strahinjom.

“Sastanak je bio prilika da sagovornici razmijene stavove i opažanja o dosadašnjem radu Agencije i iznesu planove za unapređenje poslovanja iste kroz efikasnije i transparentnije sprovođenje procedura, aktivniju promociju i snaženje veza sa partnerima u okviru implementacije investicionih projekata”, naveli su iz resornog ministarstva.

Dalje preciziraju da je Strahinja “apostrofirao važnost rješavanja otvorenih pitanja i problema iz prethodnog perioda, uz akcenat na uspostavljanje adekvatne dinamike postupanja po aplikacijama zainteresovanih investitora, strateškog planiranja i kvalitetnog izvještavanja o radu, targetirajući ulogu institucija sistema nadležnih za uspješno okončavanje pojedinih investicionih ciklusa”.

Damjanović i Strahinja su najvili tjesniju saradnju kako bi se postigli “značajniji iskoraci u poslovanju, u cilju postizanja mjerljivih rezultata i poboljšanja vidljivosti i percepcije javnosti o važnosti postojanja tijela koje sistematizuje poslove koji se tiču ulaganja u razvoj naše zemlje”.

Check Also

Najavljeno formiranje nove banke u vlasništvu Republike Srpske

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da bi trebalo da bude formirana banka koja …

Leave a Reply

Your email address will not be published.