CEDIS: Investitori da traže katastar podzemnih elektro-instalacija prije nego započnu radove

Dodajte komentar

Jutros je, prilikom izvođenja radova na javnoj rasvjeti, preduzeće “Rasvjeta” oštetilo 10 kV kabal „SDK – Vila Gorica“. Usljed toga, Vila Gorica i područje oko nje, bilo je bez napajanja električnom energijom do 11:20 sati, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

 

“Do ovoga ne bi dolazilo kada bi investitori, prema važećim procedurama, zatražili od CEDIS-a plan instalacija prije započinjanja radova pa pozivamo da to učine svi koji namjeravaju započeti i izvoditi građevnske radove. Naglašavamo da se katastar instalacija ne naplaćuje. Takođe, svu štetu na mreži platiće investitori koji su do nje i doveli”, istakli su u saopštenju.

Napominju da zbog ovakvih, nesavjesnih radnji, dolazi do višesatnih prekida u napajanju električnom energijom, zbog čega korisnici imaju problem.

“Takođe, ovakve radnje nanose štete našoj kompaniju i remete ustaljeni životni ritam u gradu. I u proteklom periodu često smo obavještavali javnost o problemima koje imamo sa nesavjesnim investitorima koji, prilikom izvođenja građevinskih radova, kidaju podzemne kablove i dovode do havarija na mreži i prekida u napajanju korisnika. Ponavljamo apel – tražite katastar podzemnih elektro instalacija iz CEDIS-a prilikom planiranja i započinjanja građevinskih radova”, poručili su iz CEDIS-a.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *