Radnici protiv privatizacije Budvanske rivijere

Dodajte komentar

Radnici Hotelske grupe Budvanska rivijera su apsolutno protiv privatizacije ove hotelske grupe, ističući da nisu gubitaši, već ova kompanija u većinskom državnom vlasništvu pozitivno posluje i glavna je pokretačka snaga crnogorskog turizma.

U saopštenju ističu da su nakon učestalih izjava premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazović i resornog ministra Gorana Đurovića od januara do marta o namjeri da se privatizuje Hotelska grupa Budvanska rivijera bili primorani da se obrate javnosti.

– Pošto se predsjednik Sindikalne organizacije Budvanske rivijere oglušio o zahtjeve radnika, bili smo primorani da se sami organizuiemo i objavimo saopštenje vezano za privatizaciju hotelske grupe. Podsjećamo javnost Crne Gore da je naše Društvo, iako u većinskom državnom vlasništvu, pokazalo i dokazalo da može rentabilno da posluje i ostvarje profit. Hotelska grupa nije gubitaš, već pozitivno posluje i glavna je pokretačka snaga crnogorskog turizma – ističu u saopštenju radnici.

Dodaju da, pošto Abazović i Đurović za svog mandata nisu našli za shodno da posjete hotelsku grupu i upoznaju se sa poslovanjem, ovim putem ih pozivaju da ih posjete i uvjere se u sve ovo što su naveli.

– Podsjećamo da su stavovi Vlade po pitanju državnih preduzeća potpuno kontradiktorni. Vlada iz privatnih ruku u državno vlasništvo vraća bivše državne firme koje su bile gubitaši, a žele da prodaju i privatizuju hotelsku grupu Budvanska rivijera koja nije gubitaš, već pozitivno posluje – ističu radnici.

Upozoravaju Vladu da im, kako su rekli, ovake namjere neće proći.

– Ponavljamo da su radnici protiv najavljene privatizacije hotelske grupe Budvanska rivijera – zaključili su u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *