Brand Finance proglasio SVB banku za najbrže rastući i najperspektivniji bankraski brend na svijetu

Dodajte komentar

Britanska konsultantska kompanija Brand Finance, koja sebe predstavlja kao najveću svjetsku konsultantsku kompaniju za procjenu vrijednosti robnih marki, proglasila je SVB banku za najbrže rastući i najperspektivniji bankraski brend na svijetu u svom izvještaju „BANKING 500 2023“, objavljenom u februaru ove godine. Po britanskim stručnjacima, SVB je najveća uzdanica američkog bankarstva u trci sa kineskim bankama koje, kako se navodi u izvještaju, gube na popularnosti.

Silicon Valley Bank je najbrže rastući i najperspektivniji bankarski brend na svijetu, koji je više nego udvostručio svoju vrednost na 2,8 milijardi američkih dolara.

Ovo tvrde skupo plaćeni stručnjaci u britanskoj konsultantskoj kompaniji Brand Finance, koji sebe predstavljaju kao najveću svjetsku konsultantsku kompaniju za procjenu vrijednosti robnih marki.

Kompanija Brand Finance je u februaru ove godine objavila publikaciju „BANKARSTVO 500 2023, Godišnji izvještaj o najvrednijim i najjačim bankarskim brendovima“ („BANKING 500 2023, The annual report on the most valuable and strongest banking brands“), u kojoj predstavlja analize i rang liste najvrednijih bankarskih brendova na svijetu. U izvještaju se ističe da kineske banke gube na vrijednosti svojih brendova, dok u slučaju američkih banaka ta vrijednost raste.

Američka nada

U tom pogledu najperspektivnija je SVB banka, ističe se u izvještaju, čija je robna marka uvećala svoju vrijednost za 148%, na 2,8 milijardi američkih dolara.

„To je najbrže rastuća bankarska robna marka na svijetu, čija se vrijednost ove godine više nego udvostručila. Banka je specijalizovana za pružanje bankarskih usluga kompanijama rizičnog kapitala za podršku ekosistemu početničkih firmi. U 2021. banka je dovršila spajanje s Boston Private i rebrendirala je u SVB Private. SVB aktivno ulaže u preduzetničke poduhvate, uključujući finteh kompanije, poput Wisea i u nove tehnološke poduhvate koji revolucionarno menjaju zdravstvenu industriju“, objašnjavaju stručnjaci konsultantske kompanije Brand Finance.

Zovite naš tim i mene u bilo koje vrijeme

Govoreći o pouzdanosti svojih procjena, David Haigh, izvršni direktor ove konsultantske kompanije, između ostalog kaže: „Brand Finance je ove godine uložio više nego ikada ranije sve svoje resurse u istraživanje i razumijevanje na koji način kupci vide robne marke širom svijeta. Naša istraživanja se sprovode širom svijeta i raspolažemo najvećom bazom podataka na svijetu o trenutnim i istorijskim vrijednostima robnih marki“.

Izvršni direktor Brand Finance na kraju svog uvodnika poručuje sljedeće: „Izveštaj koji čitate zasniva se na ovom opsežnom izvornom istraživanju, a rezultati predstavljaju katalizator za dalje razgovore. Ako želite pomoć u izgradnji jače robne marke ili ako želite da bolje razumijete vrijednost svoje robne marke, kontaktirajte Brand Finance, naš tim i mene u bilo koje vrijeme. Radujem se razgovoru i tome što ćemo vam pomoći da izgradite profitabilniju budućnosti za vaš brend“.

Izvor: Bif.rs

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *