Meta nastavlja otpuštanja: Do juna ukidaju još 10.000 radnih mjesta

Kompanija Meta, koja u svom vlasništvu ima Fejsbuk, Instagram i WhatsApp, saopštila je danas da ukida još 10.000 radnih mjesta, ali i da neće popuniti 5.000 novootvorenih pozicija kako bi smanjila troškove.

U saopštenju se navodi da će ta kompanija smanjiti timove za zapošljavanje ovog mjeseca, da će dodatno smanjiti tim za tehnološka istraživanja krajem aprila, kao i biznis tim krajem maja, prenosi AP.

”Ovo će biti teško i nema načina da se to zaobiđe. To će značiti da se opraštamo od talentovanih i strastvenih kolega koji su bili dio našeg uspjeha”, rekao je izvršni direktor Mete Mark Zakerberg.

Meta je na projekat ”Metaverzuma” do sada uložila milijarde dolara, ali je u februaru objavila niži profit i prihod za posljednji kvartal 2022, na šta su uticale loše tržišne okolnosti i konkrentske firme poput TikToka.

Agencija podsjeća da je iz Mete u novembru najavljeno otpuštanje još 11.000 zaposlenih.

“Kada sam govorio o efikasnosti u ovoj godini, rekao sam da će dio našeg posla uključivati ukidanje radnih mjesta, što će biti u službi izgradnje modernije, tehnički snažnije kompanije i poboljšanja naših poslovnih performansi kako bismo omogućili dugoročne ciljeve”, rekao je Zakerberg.

Euronews

Check Also

Njemačka pokreće program pomoći za karbonski neutralnu industriju

Njemačka pokreće program koji će staviti na raspolaganje desetine milijardi eura komapnijama koje se suočavaju …

Leave a Reply

Your email address will not be published.