Trajekt “30. avgust” počeo sa radom

Dodajte komentar

Odlukom Vlade Crne Gore, Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom omogućeno je bavljenje pomorskim i priobalnim prevozom putnika, kao i prevozom putnika unutrašnjim plovnim putevima.

Javno preduzeće pristupilo je formiranju svoje flote, te nabavci trajekta koji će od danas saobraćati na relaciji Lepetane-Kamenari.

Prvi od nekoliko trajekata koji će preduzeće koristiti u poslovima prevoza robe i putnika je trajekt “30.avgust”.

“Sa ovog mjesta poručujem da nećemo odustati i da ne možemo odustati. Građani Crne Gore su nam dali  povjerenje i to povjerenje nećemo iznevjeriti” rekao je direktor JP “Morsko dobro” Mladen Mikijelj, osvrćući se na spekulacije proteklih dvadeset dana. Istakao je izmijenu cjenovnika kao i pogodnosti i benefite koje će građani osjetiti.

Obratio se i predsjednik Vlade Dritan Abazović “Mislim da je jako važno da država Crna Gora se vraća sebi, na način sto vraća i svoje pomorstvo”. Takođe navodi svoja očekivanja da će do ljetnje turističke sezone biti kompletirana flota.

“Radiće se na kupovini broda koji treba da vozi Bar-Bari, Bar-Ancona i na taj način podsticaj pomorstvu u Crnoj Gori će dobiti zamajac. Nemamo ništa protiv privatnog sektora, naprotiv, mi smo Vlada koja apsolutno podržava sve private inicijative,sve investitore koji hoće da rade fer”, kazao je on.

Obratila se i ministarka Ana Novaković Đurović “Ovim današnjim činom potvruđujemo da su odluke koje je nedavno donijela Vlada Crne Gore,a koje idu u pravcu vraćanja najvažnijih državnih resursa upravo državi i državnim preduzećima bile potpuno ispravne i ono što je važno potpuno realne i operativno izvodljive”.

“Ne samo u ovoj oblasti djelovanja nego i u drugim oblastima djelovanja gdje smo uočili monopole, protivzakonita djelovanja privrednika i privatnika, država će biti jednako odlučna”,  poručila je Novaković Đurović.

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenić kazao je “Veliki je dan za Boku, ali i za lokalne samouprave Herceg Novog i Tivta.Ono na čemu sam insistirao lično ja od početka i kolege iz opštine Herceg Novi to je odbrana javnog interesa. Mislim da smo na dobrom putu da zaista zadovoljimo to što se zove javni interes i da konačno sredstva koja su išla u privatne dzepove, idu u lokalnu infrastrukturu, u pomoć mještanima Lepetana i Kamenara koji su najviše trpjeli od ovoga posla”, rekao je on.

“Danas je lijep dan, mi ćemo pričati djelima, i to ćemo nastaviti ubuduće da radimo…Djelima ćemo demantovati sve ono što se dešavalo uprethodnih dvadeset dana, ali i u prethodnih tri decenije” izjavio je predsjednik upravnog odbora JP “Morsko dobro” ,Blažo Rađenović.

Takođe svi prisutni izrazili su zahvalnost kompaniji “Briv Construction” iz Kotora od koga su besplatno dobili u zakup trajekt “Vasilije”.

Izvor: MediaBiro.tv

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *