CKB podržala SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja iz Rožaja

Dodajte komentar

CKB je donirala novčana sredstva SOS telefonu za žene i djecu žrtve nasilja iz Rožaja u okviru tradicionalne inicijative „Žena za ženu“.

Inicijativa CKB-a „Žena za ženu“ organizuje se se povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena sa ciljem da se podrže organizacije i udruženja koja se bave zaštitom i unapređenjem položaja žena u crnogorskom društvu. Donacija banke se uručuje organizaciji ili udruženju koje su nominovale, a potom i odabrale zaposlene u banci.

Ove godine podržano je djelovanje SOS telefona koji je prvi vid ove vrste vaninstitucionalne pomoći ženama i djeci žrtvama nasilja u Rožajama. Aktivnosti SOS telefona odvijaju se u tri pravca: borba protiv nasilja nad ženama i djecom, podrška Klubu žena Rožaje u okviru kojeg funkcionišu grupe pomoći i samopomoći, te sprovođenje istraživanja koje će pružiti precizne informacije o položaju žena u ovom kraju.

„Većinom glasova naših koleginica, odlučeno je da se ovogodišnja donacija banke dodijeli SOS telefonu za djecu i žene žrtve nasilja u Rožajama. Na ovaj način želimo poslati poruku koliko je važna i značajna misija koju tim SOS telefona, na čelu sa gospođom Razom Nurković, već godinama posvećeno sprovodi“,  istakao je portparol CKB-a Nemanja Z. Boljević.

Prmajući donaciju CKB-a u filijali u Rožajama, gospođa Sabaheta Nurković, predstavnica SOS telefona, naglasila je koliko im je ovaj vid podrške važan, s obzirom na to da se suočavaju sa mnogim izazovima koju su posljedica dodatne ugroženosti žena usljed teške ekonomske situacije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *