Foto: RTCG

“Pitanje privatizacije Budvanske rivijere sad ne treba otvarati”

Poslanik Demokratske Crne Gore i predsjednik Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore Dragan Krapović kazao je da aktuelna tehnička Vlada nema legitimitet da otvori pitanje privatizacije Budvanske rivijere.

“To je nešto što su i prethodne vlade na neki način pokušavale i svake godine stavljale Budvansku rivijeru u plan za privatizaciju. U ovom trenutku smatram da nema nikakve potrebe da se ta priča uopšte otvara. Samim tim, činjenica je da je Vlada u tehničkom mandatu i da ona u ovom trenutku nema ligitimitet za tako krupne poteze. Što se tiče Budvanske rivijere vidjeli ste da je samo procjena vrijednosti imovine od 2018. godine do danas, mislim na konto rada novog menadžmenta, porasla nekih 50 miliona eura. O Budvanskoj rivijeri i o nekim eventualnim budućim aranžmanima mora da se povede temeljnija, transparentnija, stručna rasprava i argumentovana i da vidimo da li ima potrebe da se to preduzeće privatizuje. U ovom trenutku mislim da to pitanje ne treba otvarati i treba ga staviti ad akta do izbora neke druge Vlade sa punim legitimitetom”, rekao je između ostalog za Portal PRESS Krapović.

Dodao je da ukoliko se na prečac otvori pitanje privatizacije da bi bio spreman da inicira odgovarajuća zakonska rješenja i da parlament spriječi takvu akciju Vlade.

Na pitanje novinara da li smatra da je ranija procjena imovine Budvanske rivijere koja je bila niža za oko 50 miliona eura namjerno tako urađena, kako bi se za manji iznos privatizovala ta većinski državna kompanija, Krapović je rekao da je prethodna vlada Demokratske partije socijalista (DPS) osakatila Budvansku rivijeru.

“Budvanska rivijera ima veoma vrijednu imovinu, iako je nažalost kroz čuveni proces privatizacije koji je vodila Demokratska partija socijalista i lično Milo Đukanović i mnogi koji su bili na čelu tog Savjeta za privatizaciju i prethodnih Vlada, da tako kažem osakaćena, prodata u djelovima…”, kazao je Krapović.

Dodao je da se zna i kakva je priča privatizacije hotela Avala i mnoge druge.

“Moguće da je jedina uspjašna privatizacija Maestrala, gdje smo negdje imali i zadovoljavajuću cijenu i nastavilo se na jednom visokom nivou da se radi, ali sve ostalo baš nije valjalo”, rekao je Krapović.

Check Also

Anžur u ponedjeljka počinje posao u To Montenegro

Slovenac Mark Anžur upisan je u Centralni registar privrednih subjekata kao novi izvršni direktor nacionalne …

Leave a Reply

Your email address will not be published.