Keković: Smanjiti akcize na benzin i gasna ulja ne manje od 40 odsto

Dodajte komentar
Srđa Keković, foto MediaBiro

Unija slobodnih sindikata (USSCG) pozvala je Ministarstvo finansija da u ovom kriznom periodu predloži Vladi da ponovo donese odluku o umanjenju akcize za promet bezolovnog benzina i gasnih ulja, u iznosu ne manjem od 40 odsto.

Generalni sekretar USSCG, Srđa Keković, obratio se dopisom ministru finansija, Aleksandru Damjanoviću, povodom činjenice da je odluka o umanjenju iznosa akcize za promet bezolovnog benzina i gasnih ulja prestala da važi 27. februara.

„Kao što znate, zaposleni i građani nalaze se u izuzetno složenom ekonomsko-socijalnom trenutku uslovljenom zahuktalim inflatornim kretanjima koja sve više obezvrjeđuju njihova primanja“, naveo je Keković u dopisu.

Prema njegovim riječima, cijena nafte i njenih derivata, kao jednog od značajnijih troškova svakog porodičnog domaćinstva, nastavile su da rastu i ponovo dostigle enormni iznos, prenosi rtcg.me.

„Pored toga, povećane su i akcize na gazirana pića sa dodatkom šećera ili drugih sredstava za zaslađivanje ili aromatizaciju, alkoholna pića, proizvode od šećera, kakaoa i sladoled, kao i na duvanske proizvode“, rekao je Keković.

Zbog toga je, kako tvrdi, najveći broj crnogorskih domaćinstava doveden u nazavidan položaj i situaciju da iz redovnih prihoda ne mogu da zadovolje minimum porodičnih potreba i izmiruju brojne obaveze prema državi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *