Institut “Dr Simo Milošević” dobiće novi odbor direktora

Dodajte komentar

Ni nakon 3. marta, kada su radnici Instituta “Igalo”, predstavnici Opštine Herceg Novi i građani, blokirajući granični prelaz Debeli brijeg, poručili da traže isplatu tri zaostale plate, potpisivanje kolektivnog ugovora, te obustavu procesa privatizacije, situacija u toj ustanovi nije bolja. Smjena v.d. izvršnog direktora dr Sava Marića je izvjesna. On je trebalo da bude smijenjen sa funkcije 28. februara, kada je skupština akcionara trebalo da izabere novi odbor direktora, ali to se nije dogodilo jer neki članovi nisu imali potrebnu dokumentaciju. Sjednica je odložena za 21. mart.

Prema saznanjima “Dan”-a, njegova smjena je veoma izvjesna, a na njegovo mjesto trebalo bi da dođe diplomirani ekonomista Milan Jančić iz hercegnovskog SNP-a. Identičan potez odbor direktora je pokušao 30. septembra, kada su se odluci nizom protesta suprotstavili zaposleni Instituta “Igalo”, spriječivši njenu realizaciju. Mariću je tada do daljnjeg produžen status vršioca dužnosti. On je v.d. direktora postao 30. septembra 2021. godine.

Predsjednik Odbora direktora Batrić Kontić je kazao da im slijedi skupština akcionara na kojoj će biti pormijenjeni članovi odbora direktora i tek nakon toga se mogu sastati i odlučivati o smjeni Marića.

– Naprosto, to je procedura – objasnio je Kontić.

“Dan” nezvanično saznaje i da će umjesto Kontića u odbor direktora biti imenovan Raško Drašković, član URA iz Herceg Novog. Dr Marić je kazao da nema zvaničnu informaciju o svojoj smjeni.

– Skupština bi trebalo da se održi 21. marta i da se izabere novi odbor direktora koji dalje funkcioniše i odlučuje. Da li će tada biti predlog za promjenu, vidjećemo. Ako je moja smjena uslov da Institut funkcioniše, onda mi nije žao – poručio je dr Marić.

Račun Instituta je u blokadi na iznos od 300.000 eura. Vlada im je prije tri mjeseca obećala uplatu 1,2 miliona avansa, ali do toga neće doći zbog predsjedničkih izbora.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *