Credit Suisse odložio objavu poslovnih rezultata nakon noćnog poziva iz SEC-a

Dodajte komentar

Credit Suisse je u četvrtak objavio da će odložiti objavu svog godišnjeg izvještaja za 2022. nakon kasnog poziva američke Komisije za hartije od vrijednosti u srijedu veče.

U saopštenju, posrnuli švajcarski zajmodavac rekao je da se razgovor odnosio na komentare SEC-a o “tehničkoj procjeni prethodno objavljenih revizija konsolidovanih izvještaja o novčanom toku u godinama koje su završile 31. decembra 2020. i 2019., kao i povezanih kontrola.”

Credit Suisse je prije mjesec dana izvijestio o neto gubitku u četvrtom tromjesečju od 1,4 milijarde švajcarskih franaka (1,51 milijardu dolara), dok nastavlja sa svojom velikom strateškom reorganizacijom.

Tromjesečni rezultat bio je lošiji od projekcija analitičara o neto gubitku koji se može pripisati dioničarima od 1,32 milijarde švajcarskih franaka, a cjelogodišnji gubitak posrnulog švajcarskog zajmodavca povećao je na 7,3 milijarde švajcarskih franaka, prenosi SEEbiz.

Pod pritiskom ulagača, Credit Suisse je u septembru prošle godine najavio plan za pojednostavljenje i transformaciju svog poslovanja u nastojanju da se vrati na stabilnu profitabilnost nakon hroničnog lošeg poslovanja svoje investicione banke i neusklađenosti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *