Tesla ponovo snižava cijene automobila

Dodajte komentar

Tesla je ponovo snizila cijene svojih automobila dok pokušava da poveća prodaju i parira konkurentskim firmama.

Smanjenja – u vrijednosti od nekoliko hiljada funti, u zavisnosti od tržišta i modela – primijenjena su na automobile koji su navedeni za prodaju na web stranici kompanije u Velikoj Britaniji, SAD-u i drugim zemljama.

Prate velike sniženja do 20% koje je kompanija uvela u januaru.

Tesla se suočava sa sve većim izazovima jer veći troškovi zaduživanja opterećuju kupce, a rivali nude više električnih opcija.

Prošle godine, kompanija je propustila svoj cilj za 2022. da poveća svoje isporuke za 50% godišnje, nedostatak koji je firma okrivila zbog ograničenja ponude i slabljenja ekonomije.

Ali prvi čovjek kompanije Elon Musk je ranije rekao da je smanjenje cijena djelovalo na podizanje potražnje.

“Želja da ljudi posjeduju Teslu je izuzetno velika. Ograničavajući faktor je njihova sposobnost da plate za Teslu”, rekao je Musk prošle sedmice tokom prezentacije investitorima.

Musk je u januaru upozorio da očekuje da će “prilično teška recesija” ugroziti potražnju ove godine, što će dovesti do uticaja za širu industriju.

Musk je rekao da očekuje da će prodaja Tesle nastaviti da raste, ukazujući na fokus kompanije na cijenu.

Prema Reutersu, posljednja runda smanjenja predstavlja petu promjenu koju je Tesla izvršio u cijenama od početka godine, kada je kriza uzdrmala tržište električnih automobila, što je navelo do toga da neke druge kompanije smanje cijene kao odgovor.

Tesla je naknadno podigao neke cijene za neke modele u nekim zemljama, ali troškovi su i dalje niži nego što su bili.

U SAD-u, najnoviji popusti se kreću od 4% do 9% i odnose se na skuplja vozila kompanije, Model S, njen sportski automobil, i Model X, sportsko terensko vozilo.

U Evropi i Velikoj Britaniji, smanjenja navedeni na web stranici odnose se na model 3 sedan i model Y.

Izvor: BBC

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *