Potpisan Sporazum o saradnji između Ministarstva javne uprave i M:TEL-a: Unapređenjem saradnje do digitalne trasformacije u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Sporazum o saradnji između Ministarstva javne uprave i MTEL-a potpisali su danas ministar javne uprave, Marash Dukaj i izvršna direktorica Mtel-a, Tatjana Mandić. Ovim Sporazumom formalizovana je i osnažena saradnja u cilju razvoja i unapređenja digitalnog ambijenta u Crnoj Gori.

Izvršna direktorica M:tel-a, Mandić je istakla da je velika čast što je Ministarstvo prepoznalo značaj kompanije M:tel i Digitalne fabrike, kao nosioca procesa digitalizacije u Crnoj Gori.

„Projekat Digitalna akademija, koji je od strateškog značaja za Crnu Goru, upravo će krenuti iz prostora M:tel digitalne fabrike, gdje već pet godina radimo na digitalnoj transformaciji. Naš cilj, kao i Ministarstva javne uprave je da kroz digitalne vještine i alate svi utičemo na ekonomsko jačanje i prosperitet naše države“, kazala je Mandić.

Izvršna direktorica Mandić je istakla da je digitalizacija proces koji sa sobom nosi velike benefite, ali i brojne izazove na koje smo spremni u potpunosti da odgovorimo i to baš uz program koji sprovode Ministarstvo i kompanija M:tel uz Digitalnu akademiju.

„Ministarstvo javne uprave je strateškim dokumentima prepoznalo potrebu za uspostavljanjem savremene online platforme za edukaciju državnih službenika, učenika, studenata, ranjivih kategorija i svih drugih. Uspostavljanjem Digitalne akademije u saradnji sa MTEL om, stvaramo kontinuirani proces stručnog osposobljavanja i usavršavanja ciljnih grupa i kontinuirano unapređujemo digitalizaciju javne uprave i digitalnu transformaciju crnogorskog društva“, kazao je ministar javne uprave, Marash Dukaj.

Ministar Dukaj je naglasio da se ovim sporazumom konkretizuje saradnja u cilju organizovanja programa, obuka, treninga u sklopu Digitalne akademije u prostorijama „M:tel Digitalne fabrike“, kao i razmjenu iskustava u implementaciji drugih projekata.

„Relevantni partner, kao što je M:tel, daju dodatnu snagu i vjeru da možemo postići ubrzanje digitalne trasformacije u Crnoj Gori. Siguran sam, da će ovo partnerstvo biti prilika za naš zajednički napredak”, istakao je ministar Dukaj.

Sporazum daje osnovu za realizaciju drugih projekata u cilju razvoja i unapređenja digitalnog ambijenta u Crnoj Gori.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *