Druga dionica auto-puta koštaće oko 500 miliona eura?

Do kraja godine očekuje se da bude završeno idejno rješenje i glavni projekat za drugu dionicu auto-puta od Mateševa do Andrijevice, saopštio je predsjednik Odbora direktora Monteputa, Dušan Golović.

Prema podacima Monteputa, prvom dionicom auto-puta do 5. marta prošlo je 1,45 miliona vozila i ostvaren je prihod od 5,85 miliona eura.

Prema ranijim procjenama, gradnja druge dionice auto-puta od Mateševa do Andrijevice, u dužini od 23,5 kilometara, trebalo je da počne naredne godine, prenosi portal RTCG.

“Čeka se i idejno rješenje zaobilaznice oko Podgorice i nadam se da će do kraja godine biti završeno svo projektovanje što se te dionice tiče, i idejno rješenje i glavni projekat”, kazao je Golović u emisiji Link Radija Crne Gore.

Cijena druge dionice, kako je kazao, biće poznata nakon završetka glavnog projekta.

“Priča se o cifri od 500 miliona, ali nije sigurno do završetka glavnog projekta. Ja se nadam da bi se naredne godine moglo ući u proces izbora ponuđača, a onda da se traže grantovi EU. Postoji mogućnost da dobar dio finansira Evropska banka ili neka druga kreditna institucija”, kazao je Golović.

Check Also

Drinčić: Dovode inostrane fondove na tržište kapitala

Tržište kapitala u Crnoj Gori karakterišu nagomilani problemi, kao što su slaba infrastruktura, nelikvidnost i …

Leave a Reply

Your email address will not be published.