Glovo kao podrška ženama svakog dana u godini

Dodajte komentar

Tri od pet seniorskih pozicija i polovinu tima u Glovo Montenegro čine žene.

Na posebnom “Dan žena” bubble-u na aplikaciji biće dostupan različiti asortiman ponude partnera iz domena poklona i cvijeća sa popustom do 50%, kao i mogućnost porudžbe hrane za romantičnu večeru.

Glovo slavi, podržava i poštuje ženska ljudska prava, odnosno ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena, ne samo 8. marta, već svakog dana u godini. Žene su stub poslovanja ove kompanije u Crnoj Gori, i one pokrivaju tri od pet seniorskih pozicija u lokalnoj kancelariji. Uz to, od 22 članice/a koliko Glovo Montenegro tim broji, polovina njih su upravo žene. Pored interne strukture i pokazatelja koji dovoljno govore u prilog činjenici da ova kompanija itekako vrednuje dopinos ženskog dijela svog kolektiva, Glovo u Crnoj Gori sarađuje sa velikim brojem malih i srednjih preduzeća koje vode i čiji su vlasnici žene. Na taj način, u svemu što radi, kako globlano tako i lokalno, Glovo podstiče rodnu ravnopravnost i istinski baštini vrijednosti koje počivaju na jednakim pravima svih zaposlenih i partnera sa kojima kompanija ostvaruje saradnju.

Važan partner na aplikaciji je La Bohème restoran, čija je vlasnica Ivana Mrdak. Nakon završenih studija u inostranstvu i više godina života provedenih van Crne Gore, Ivana se vratila u svoju zemlju i pokrenula sopstveni biznis, u koji je uložila veliko vrijeme i napor, a koji zahtijeva izuzetnu posvećenost i predan rad. Iz iskustva, i imajući u vidu u kolikoj je mjeri za nju kao ženu preduzetništvo bilo jedan izazovan poduhvat, naročito u ranoj fazi razvoja njenog biznisa, ona šalje poruku ženama da ne odustaju od svojih preduzetničkih poduhvata, ulože napore u prevazilaženje barijera sa kojima će se zasigurno suočiti i rade na osiguravanju visokog kvaliteta pruženih proizvoda i usluga. “Moja sugestija ženama preduzetnicama je da ne posustaju kada naiđu na neminovne poteškoće na putu ka uspjehu i da snagu za svoj karijerni put uvijek traže upravo u tim preprekama i njihovom prevazilaženju, jer je iskustvo suočavanja sa njima neophodna lekcija za ostvarenje poslovnih ciljeva. Takođe, u nekim trenucima se moraju donositi poslovne odluke nauštrb vlastite profitabilnosti, kako bi osigurali dugotrajni kvalitet i prepoznatljivost, ali to klijenti zasigurno znaju da cijene i takav pristup može samo da doprinese dugoročnom razvoju vašeg biznisa”, poručuje Ivana.

Da je važno da žena bude aktivna na poslovnom polju i posvećena svom profesionalnom razvoju, te da za nju nema granica potvrđuje i Maja Mišković, koja obavlja posao kurira u Glovo-u. “Najviše sam ponosna na sebe jer sam na ovom poslu uspjela da pobijedim sebe, da steknem više samopouzdanja i da uživam u plodovima svog rada. Saradnja sa Glovom mi je pomogla da još više upoznam sebe, da sebi postavljam sve veće ciljeve i da se borim za njih. Uz svaki trud dođe i nagrada. Na osnovu tog truda i zalaganja sam ostvarila veću saradnju sa Glovom, tako što sam osnovala svoju firmu i sklopila partnerstvo sa njima. Svim ženama bih rekla da sanjaju i da imaju visoke ciljeve.”

Anđela Drašković, šefica sektora finansija u Glovo Montenegru, jedna je od tri žene na seniorskim pozicijama koje usmjeravaju rad, rast i razvoj ove kompanije u Crnoj Gori. Anđelino iskustvo pokazalo je da je stvaranje poslovnih veza sa ljudima koji će znati da prepoznaju rad, trud i kvalitet i koji će se glasno zauzimati za njih i podržavati ih jedan  od važnih faktora uspjeha u karijeri. “Osim toga, mislim da je za sve ljude koji započinju svoje karijere, a pogotovo žene, važno da nauče da se prvenstveno zauzmu za sebe i da uvijek prihvate izazov koji ih uzbuđuje, uprkos nesigurnosti i strahu od neuspjeha. Rast i udobnost ne koegzistiraju,” istakla je Anđela.

I ove godine Glovo, sa partnerima, priprema posebnu ponudu za 8. mart za sve korisnice i korisnike aplikacije. Na posebnom “Dan žena” bubble-u na aplikaciji biće dostupan različiti asortiman ponude partnera iz domena poklona poput čokoladnih poslastica, modnih detalja i slično, te cvijeća sa popustom do 50%, ali i mogućnosti porudžbe hrane za romantičnu večeru.

Da podsjetimo, skoro 5% porudžbina iz kategorije cvijeća i poklona u 2022. godini je bilo isporučeno upravo na Međunarodni dan žena, 8. marta. Skoro polovina porudžbina za proizvode iz kategorije cvijeća i poklona 8. marta 2022. poslata je neposredno prije podneva, između 10 i 12 časova, i to najviše u Podgorici, a za njom slijede Budva i Tivat.

O Glovu

Glovo je jedna od prvih multikategorijalnih aplikacija koje povezuju restorane, apoteke, prehrambene lance i prodavnice široke namjene, uključujući i kategoriju „bilo šta“ koja korisnicima omogućava da naruče šta god žele u svom gradu. Osnovan u Barseloni 2015. godine, Glovo posluje na 25 tržišta u više od 1300 gradova u Jugozapadnoj i Istočnoj Evropi i Africi. Misija Glova je da svim stanovnicima grada u kojem posluje učini brzo dostupnim sve ono što taj grad nudi. Na taj način, korisnici Glova mogu uživati u svom odabiru proizvoda kada i gdje to oni žele.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *